Σκληρή απάντηση Βελόπουλου για τα “δώρα” του Μητσοτακη στη ΔΕΘ: Τους αδικοχαμένους Έλληνες, καμιά ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να τους φέρει πίσω στη ζωή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόθεση της κυβέρνησης για θέσπιση νέου φόρου με πρόσχημα τις φυσικές καταστροφές, όπως είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Πατέλης. Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ σειρά θα πάρει η υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες.

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή. Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές. Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μια μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάς κούνησε για μια ακόμη φορά το δάχτυλο περί ατομικής ευθύνης όλων των Ελλήνων καθώς, όπως είπε, «οι πολίτες να γίνουν μέτοχοι της δημόσιας ευθύνης». Σε μια ελεύθερη μετάφραση ο λαός φταίει τόοο για την κακοκαιρία Daniel όσο και για τις συνακόλουθες καταστροφές! Πρωτίστως, όμως, με βάση το σκεπτικό του πρωθυπουργού οι πολίτες ευθύνονται για τους 17 νεκρούς που θρηνεί η χώρα.

Η απάντηση του Κυριακου Βελόπουλου

Σε ένα υποτονικό κλίμα όπου οι παριστάμενοι με το ζόρι χειροκροτούσαν, ο μοιραίος πρωθυπουργός πραγματοποίησε την πλέον θλιβερή του εμφάνιση.

Και ο πλέον αδαής κατάλαβε ότι όλα όσα είπε ήταν ήδη γραμμένα και τα διάβαζε κοιτώντας τα πάνελ δεξιά και αριστερά απέναντί του. Θα ήταν πιστευτός εάν μιλούσε από καρδιάς.

Μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, ο κύριος Μητσοτάκης ανακάλυψε την «εθνική αυτογνωσία». Αυτό σημαίνει ότι δεν την είχε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα…

Ανακάλυψε στον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης του, την «παραγωγή πλούτου», όταν η Κυβέρνηση του παράγει μόνο φτώχεια και ανέχεια.

Μετά από 5 χρόνια ανακάλυψε ότι οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια. Αλλά δεν μας είπε ποιος φταίει για αυτό.

Προανήγγειλε τις ίδιες «προαναγγελίες» που προαναγγέλλει από το 2019, οι οποίες παραμένουν προαναγγελίες ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Ισχυρίστηκε πως αύξησε τους μισθούς την ώρα που η ακρίβεια κατατρώει κάθε μισθό του Έλληνα, εκμηδενίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα.

Το ταμείο ανάκαμψης το οποίο δήθεν «εξασφάλισε», στο μεγαλύτερο του μέρος είναι δανεικά τα οποία θα κληθούν να αποπληρώσουν οι επόμενες γενιές, για να γεμίσουν τα ταμεία τους οι σημερινοί ολιγάρχες.

Ανακοίνωσε θέσεις εργασίας με μειωμένες αποδοχές για Σάββατα και Κυριακές ώστε να μπορούν να κερδίζουν πάλι, οι ολιγάρχες και όχι οι εργαζόμενοι.

Μίλησε για «αρένα που ματώνουν και ιδρώνουν οι υπουργοί» ενώ ο ίδιος προσωπικά όλο το καλοκαίρι κάθε τριήμερο απολάμβανε τις διακοπές του.

Μίλησε για «πατριώτες πληκτρολογίου» και «μεταρρυθμιστές της φακής» ο άνθρωπος που παρολίγον στην πρωθυπουργία του να καεί η μεγαλύτερη αεροπορική βάση και «αποψίλωσε» τα νησιά από τα οπλικά συστήματα.

Προανήγγειλε για άλλη μια φορά «μεγάλες αλλαγές». Ποιος; Αυτός που ο ίδιος αρνείται να αλλάξει, ενώ με τις εμμονές και την αλαζονεία του συμπεριφέρεται ως «αυτοκράτορας».

Ισχυρίστηκε ότι «στηρίζει την οικογένεια» αυξάνοντας το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ αλλά δεν δίνει κίνητρα να γεννηθούν Έλληνες. Αντίθετα, βρήκε την «λύση του δημογραφικού» με το να εισαγάγει «έλληνες», κάτι που ο ίδιος λατρεύει, όπως έχει δημοσίως παραδεχτεί.

Ανακοίνωσε το τέλος των «market pass» για τους Έλληνες αλλά θα συνεχίσει να μοιράζει «δελτία σίτισης» στη Θεσσαλία, αφού άφησε να πλημμυρίσουν και να καταστραφούν εκεί περιουσίες και άνθρωποι.

Αντί να καταργήσει το «νόμο Κατρούγκαλου» όπως είχε υποσχεθεί από το 2019, πάλι θα δώσει «έναντι».

Αφήνει την τιμή του πετρελαίου να εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη και ταυτόχρονα θα δώσει ένα μικρό επίδομα, ως νέος «Χότζας».

Ως «πολιτικάντης» ανακοίνωσε νέα αύξηση στους ιδιωτικούς μισθούς τον Απρίλιο, λίγο πριν τις ευρωεκλογές!

Μίλησε εναντίον των servicers οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να τηλεφωνούν αντί να μιλήσει για τα funds που τους χρησιμοποιούν και αισχροκερδούν εις βάρος των Ελλήνων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε υποχρεωτική ασφάλιση για σπίτια και επιχειρήσεις, αντί να αναλάβει την ευθύνη για τις καταστροφές που προκάλεσε με την ανικανότητα της κυβέρνησης του να ολοκληρώσει τα έργα που είχε προαναγγείλει και να γλιτώσει ο κόσμος τις καταστροφές. Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως λειτουργεί προς όφελος συγκεκριμένων καρτέλ.

Δυστυχώς για τους αδικοχαμένους Έλληνες, καμιά ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να τους φέρει πίσω στη ζωή.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αμετροέπειας είπε: «Οι άθλιοι που έκαναν αντιπολίτευση με τη θεομηνία δεν θα ανασυρθούν ποτέ από τη λάσπη», αφού ο ίδιος μετέτρεψε την Πατρίδα σε μία εξαθλιωμένη, καμένη και πλημμυρισμένη γη.

Ο «πρωθυπουργός των φοροφυγάδων», κήρυξε πάλι τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, η οποία δεν χτυπιέται όταν οι εφοριακοί τον πολίτη και τον μικρομεσαίο, αλλά ελέγχοντας τα διυλιστήρια για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Η φοροδιαφυγή πατάσσεται με τον οριζόντιο φόρο που προτείνει η Ελληνική Λύση, αλλά η ΝΔ αρνείται να εφαρμόσει.
#Δεθ #πλημμυρεςθεσσαλια #Μητσοτακης #βελοπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ