Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Αν χρειαστεί η Τουρκία μπορεί να χωρίσει τον δρόμο της με την ΕΕ δηλώνει ο Ερντογαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα θα μπορούσε εάν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον από εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερωτώμενος για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χώρα του.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία. Κάνουμε και εμείς τις εκτιμήσεις μας και έπειτα από αυτές τις εκτιμήσεις,μπορούμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν χρειαστεί» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις στο αεροδρόμιο πριν από την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ για να συμμετάσχει στην 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

 Ο Τούρκος Πρόεδρος κάνοντας αναφορά στις εργασίες της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενημέρωσε ότι «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα έχουμε μια πολύ έντονη κίνηση επαφών και συναντήσεων στις ΗΠΑ»προσθέτοντας ότι θα επιστήσει την προσοχή στα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία.

«Η φετινή σύνοδος της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης διεξάγεται με θέμα «Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και αναζωογόνηση της παγκόσμιας αλληλεγγύης». Θα μιλήσω στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα των συνεδριάσεων της Ολομέλειας» ανέφερε ο Ερντογάν για να προσθέσει ότι «στην ομιλία μου θα επιστήσω την προσοχή στα βήματα που έχουμε κάνει από την ανάπτυξη μέχρι την ανθρωπιστική βοήθεια, από την προστασία της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας μέχρι την αποκατάσταση της παγκόσμιας αλληλεγγύης».

«Με την ευκαιρία αυτή θα μοιραστούμε τις απόψεις μας για τα κύρια θέματα της διεθνούς ατζέντας. Θα τονίσουμε τον κρίσιμο ρόλο της Τουρκίαςαπέναντι στις τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε [σ.σ. τα μόνιμα μέλη του ΣΑΗΕ] δήλωσε ότι «χαιρόμαστε που η δήλωσή μας ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε, την οποία εκφράζουμε σε κάθε βήμα εδώ και καιρό, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο. Επιτέλους, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες έχει πάρει μια πολύ ξεκάθαρη θέση για το θέμα αυτό. Συμφωνούμε, επίσης, με την εκτίμηση του Γενικού Γραμματέα ότι οι δομές που δημιουργήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν αντικατοπτρίζουν τον σημερινό κόσμο. Θα του το εκφράσω αυτό προσωπικά κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ