Ο Αλίεφ ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που εξέφρασε την υποστήριξή του στο Αζερμπαϊτζάν στην ομιλία του στην 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Ο Αλίεφ σημείωσε τα εξής στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του X:

«Αγαπητέ μου αδερφέ. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη που δώσατε στο Αζερμπαϊτζάν στην ομιλία σας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα, όπως πάντα, η αδελφή Τουρκία στέκεται στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν και υποστηρίζει τον σκοπό μας. Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία είναι πάντα μαζί, σε καλές στιγμές και σε θλιβερές στιγμές. Πάντα υπερασπιζόμαστε τις νόμιμες θέσεις του άλλου στους διεθνείς οργανισμούς. Με τη Διακήρυξη της Σούσα, οι σχέσεις μας ανέβηκαν στο επίπεδο στρατηγικής συμμαχίας. Εσείς και εγώ θα θυμόμαστε πάντα τα λόγια του Εθνικού Ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν Heydar Aliyev, «ένα έθνος, δύο κράτη», το σύμβολο της αδελφότητάς μας, και ανανεώνουμε την ακλόνητη ενότητα μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας. Την ανεβάζουμε στην κορυφή».

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε, «Όπως όλοι αποδέχονται, το Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Η επιβολή ενός άλλου καθεστώτος από αυτό δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή. Πρωταρχικός στόχος μας πρέπει να είναι όλοι, συμπεριλαμβανομένων των Αρμενίων, να ζήσουν ειρηνικά πλάι-πλάι στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν «Ένα έθνος, δύο κράτη» «Υποστηρίζουμε τα βήματα που έκανε το Αζερμπαϊτζάν για την προστασία της εδαφικής του ακεραιότητας».

Anadolu

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ