Ναγκόρνο Καραμπάχ: Καμία τελική συμφωνία – Οι Αρμένιοι του Καραμπάχ αισθάνθηκαν εγκαταλελειμμένοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπήρξε τελική συμφωνία ανάμεσα στους Αρμενίους του Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις Αρχές του Αζερμπαϊτζάν στις συνομιλίες που διεξήχιησαν στην πόλη Γέβλαχ. Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αρμενικής πλευράς.

Ο εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε, σύμφωνα με το RIA, πως είναι δύσκολο να αναμένει κανείς ότι όλα τα προβλήματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα μπορούσαν να επιλυθούν σε μια συνάντηση.

Ο Νταβίντ Μπαμπαγιάν, σύμβουλος του προέδρου της «Δημοκρατίας του Αρτσάχ» (Ναγκόρνο Καραμπάχ) Σαμβέλ Σαχραμανιάν, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters πως «οι Αρμένιοι του Καραμπάχ αισθάνθηκαν εγκαταλελειμμένοι από την Ρωσία, την Δύση και την Αρμενία». Ο ίδιος επισήμανε ότι πολλά σημαντικά θέματα δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί με το Αζερμπαϊτζάν.

«Έχουμε συμφωνία για την παύση της στρατιωτικής δράσης, αλλά περιμένουμε μια τελική συμφωνία. Οι συνομιλίες συνεχίζονται» δήλωσε τηλεφωνικώς ο Μπαμπαγιάν. «Πρέπει να συνομιλήσουμε για πολλά ερωτήματα και θέματα. Δεν έχει υπάρξει ακόμη τελική συμφωνία» πρόσθεσε ο Μπαμπαγιάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ