Λογαριασμοί ρεύματος: Σε απόγνωση ο Έλληνας, «ρήτρα αηδίας» τα ΜΜΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και έτσι χθες ο λαός δέχθηκε και την τελευταία, μα όχι ακόμα και χαριστική, βολή στο εισόδημα του με το χαράτσι, ναι το χαράτσι, της ενέργειας που είναι μια καθαρή αφαίμαξη με την υπογραφή Μητσοτάκη. Ανακοινώθηκε στα ψιλά και λίγα, αφού στα χοντρά και πολλά κυριαρχεί ο Κασσελάκης. Και έτσι ο λαός φορέθηκε την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,15€ ή κάπου εκεί, και άνευ «επιδοτήσεων». Πάνε αυτές! Για οποίον δεν το έχει προσέξει είναι περίπου η διπλή από ότι ήταν. Βεβαίως προηγήθηκαν οι «τριετίες» όμως ….με την Πρωτοχρονιά!

Αν έχει εμπαιχθεί ποτέ στο παρελθόν ο λαός όπως σήμερα εμπαίχθηκε και εμπαίζεται στο θέμα κόστους της ενέργειας η οποία, αν και αγρίως φορολογείται, την παρουσιάζουν ότι φταίει η διεθνής τιμή του πετρελαίου, μια δικαιολογία που δεν ισχύει, αφού αυτή η διεθνής τιμή και σε υψηλότερα, πολύ πιο υψηλότερα, επίπεδα έχει και στο παρελθόν υπάρξει και μάλιστα δια μακρών χωρίς επήρεια στην τιμή της ΔΕΗ, ένεκα που ο λιγνίτης επηρειάζει αρνητικά το περιβάλλον.

Και έτσι εξασφαλίσαμε να δυστυχούμε σε λίγο πιο υγειές περιβάλλον. Αυτό όμως που ποτέ δεν είχε υπάρξει είναι, η άνευ επιδοτήσεων, του Μητσοτάκη ρήτρα «αναπροσαρμογής» που την φύλαγε για αμέσως μετά τις εκλογές (δεν κρατιόταν άλλο) μη τυχόν και την χάσει! Η οποία ΡΗΤΡΑ και για όποιον δεν το κατάλαβε δεν ήταν της μιας φοράς εφαρμογή.

Ισχύει δια παντός και πάντα προς τα πάνω, και ποτέ προς τα κάτω, αφού το ζήσαμε κι αυτό όταν έπεσε η διεθνής τιμή πετρελαίου/ φυσικού αερίου η ρήτρα Μητσοτάκη δεν το αντελήφθη (κορόιδο ήτανε;) παραμένουσα ακλόνητη. Και έτσι ο λαός κατάπιε την «φόλα» που λίγη δεν είναι. Και θα επανέρχεται δριμύτερη. Κουράγιο. Είναι του «Χάρβαρντ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ