Αποκάλυψη κορυφαίας Ισραηλινής δημοσιογράφου: Το Αζερμπαϊτζάν εξαγοράζει δημοσιογράφος και πολιτικούς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχει ακόμα εντιμότητα και στη δημοσιογραφία. Αυτό ακριβώς προκύπτει από την αποκάλυψη της ισραηλινής δημοσιογράφου Emily Schrader για τον τρόπο που ο σφαγέας Αλίεφ, εκμαυλίζει την ισραηλινή πολιτική σκηνή.

Έχει προκαλέσει άλλωστε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι το Ισραήλ στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, παρότι ο ισραηλινός λαός έχει πέσει και ο ίδιος θύμα του Ολοκαυτώματος, το οποίο ήρθε ως συνέχεια της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ άλλωστε είχε εμπνευστεί το σχέδιο αφανισμού των Εβραίων από τον Κεμάλ και την γενοκτονία των Αρμενίων, δηλώνοντας μάλιστα ότι τόσο ίδιος όσο και ο Μουσολίνι είναι οι καλύτεροι μαθητές του Κεμάλ.

Διάβασε την συγκλονιστική ανάρτηση της Emily Schrader:

Ας μιλήσουμε για το λόμπι των Αζέρων στο Ισραήλ. Προσπάθησα πολύ καιρό να μην μιλήσω γι’ αυτό γιατί ένιωσα τόση πίεση ως δημοσιογράφος στο Ισραήλ, αλλά δεν θέλω να σιωπήσω άλλο.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο λόμπι στο Ισραήλ σε επίπεδο κυβέρνησης και δημοσίων σχέσεων. Έχουν ακόμη και ένα φανταχτερό τουριστικό κέντρο στην παραλία του Τελ Αβίβ. Αυτή είναι μια γνωστή τακτική του Αλίεφ, ο οποίος είναι αντιδημοκρατικός δικτάτορας όσο και αν τον «υποστηρίζει» το Ισραήλ.

Μια από τις πιο δυσάρεστες τακτικές που έχω δει είναι η εξαγορά δημοσιογράφων, δημοσίων προσώπων και μέσων ενημέρωσης. Προσωπικά έχω δει εντελώς ψευδείς ισχυρισμούς να διατυπώνονται τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης από το αζερικό λόμπι, το οποίο πιέζει και παρενοχλεί επίσης Ισραηλινούς δημοσιογράφους όταν πρόκειται να μιλήσουν για την Αρμενία. Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά ενός «συμμάχου» σίγουρα όχι ενός δημοκρατικού έθνους που σέβεται τον ελεύθερο Τύπο.

Ως δημοσιογράφος η ίδια, έχω προσκληθεί σε «εκπαιδευτικές περιοδείες» που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν περισσότερες από μία φορές (τις οποίες αρνήθηκα). Πολλοί από τους συνομηλίκους μου έχουν προσκληθεί και έχουν πάει οι ίδιοι. Γνωρίζω περιπτώσεις στις οποίες «σημαντικοί άνθρωποι» έλαβαν κυριολεκτικά χρυσάφι από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν κατά την επίσκεψή τους. Αυτή είναι η στρατηγική τους προσέγγιση, «λαδώνουν» γνωστούς δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα και βομβαρδίζοντας τους με ψευδείς πληροφορίες.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει μια επιθετική παγκόσμια πολιτική ατζέντα και ξοδεύει ένα απίστευτο χρηματικό ποσό για να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ (και σε άλλους) για να το προωθήσει – χρήματα που απλά δεν έχει η Αρμενία. Σε ένα άλλο παράδειγμα, το αζερικό λόμπι στο Ισραήλ βρισκόταν πίσω από την προσπάθεια να εξαπατήσει ουσιαστικά πάνω από 30 βουλευτές για να υπογράψουν μια επιστολή που υποστηρίζει τον αυτονομισμό στο Ιράν στις αζερικές επαρχίες. Μόλις το αποκάλυψα, περισσότεροι από 25 από αυτούς ακύρωσαν τις υπογραφές τους. Αυτό είναι εμβληματικό του αζερικού λόμπι: ανέντιμο, απατηλό και φορτωμένο με χρήματα. Αλλά το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να καταλάβει, ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που δεν μπορείς να αγοράσεις.

Για μήνες, το αζερικό καθεστώς προωθεί μια εντελώς ψεύτικη και κατασκευασμένη αφήγηση ότι οι Αζέροι είναι όπως το Ισραήλ σε αυτό το σενάριο με την Αρμενία και απλώς «αμύνονται» ενάντια στους «τρομοκράτες». Αυτό έχει τις ρίζες του στην παντουρκική ιδεολογία που επιδιώκει την πλήρη καταστροφή του πρώτου χριστιανικού έθνους στον κόσμο (Αρμενία).

Αυτό είναι ένα κραυγαλέο ψέμα που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την εθνοκάθαρση από το αμφισβητούμενο έδαφος του Nagorno Karabakh , μιας περιοχής 120.000 Αρμενίων, ιστορικά Αρμένιων για χιλιάδες χρόνια, που περιβάλλεται από Αζέρους. Αυτή η περιοχή περιβάλλεται από το Αζερμπαϊτζάν λόγω του τρόπου με τον οποίο οι Σοβιετικοί χάραξαν τα όρια μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Το Αζερμπαϊτζάν έχει εξαπολύσει πολλαπλούς πολέμους και αποκλεισμό για να διώξει τους Αρμένιους από τη γη τους και είναι πολύ πιο ισχυροί χάρη στα ισραηλινά όπλα.

Μετά τον πόλεμο του 2020, παρά τους κινδύνους, η Αρμενία είχε προσφερθεί να παραιτηθεί από εδαφικές διεκδικήσεις με αντάλλαγμα την εγγύηση ότι οι Αρμένιοι στην επικράτεια θα προστατεύονται – καθώς το Αζερμπαϊτζάν έχει διαπράξει στο παρελθόν σφαγές και εθνοκάθαρση αρμενικών πόλεων. Στο Nakhichevan, ένα άλλο έδαφος που ήταν ιστορικά Αρμενικό αλλά σύρθηκε στα σύνορα του σύγχρονου Αζερμπαϊτζάν, οι Αζέροι κατέστρεψαν το 98% των ιστορικών και θρησκευτικών τόπων των Αρμενίων, προσπαθώντας να διαγράψουν τη σύνδεσή τους με τη γη, μετά από μια επαίσχυντη εκστρατεία εθνοκάθαρσης.

Αντί να συμφωνήσει να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σήμερα, το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε έναν ακόμη πόλεμο κατά των Αρμενίων, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε στόχους αμάχων. Αυτό έρχεται μετά από μήνες υποκίνησης της βίας και της απανθρωποποίησης των Αρμενίων από την αζερική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης.

Αν δείτε τους Ισραηλινούς να «υποστηρίζουν» το Αζερμπαϊτζάν, απλά να ξέρετε ότι είναι το αποτέλεσμα μιας άσχημης, οργανωμένης, προμελετημένης εκστρατείας λόμπι του Αζερμπαϊτζάν. Το Αζερμπαϊτζάν ΔΕΝ έχει κοινές αξίες με το κράτος του Ισραήλ, ΔΕΝ είναι δημοκρατία — είναι δικτατορία και οι δικτατορίες δεν είναι αληθινοί σύμμαχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ