Καταδικάστηκε η αναισθησιολόγος για τον θάνατος της Μελίνας Παρασκάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοχη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος.

Μάλιστα, η ενοχή της ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Την ενοχή της είχε προτείνει και η Εισαγγελέας.

Στην αναισθησιολόγο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών αλλά με τριετή αναστολή. Της αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση στα μέσα Σεπτεμβρίου η αναισθησιολόγος είχε απολογηθεί για τις κατηγορίες σε βάρος της.

Ανάρτηση για την απόφαση του δικαστηρίου έκανε και ο πατέρας της μικρούλας.

Ο Μάνος Παρασκάκης ανέβασε μια φωτογραφία της κόρης του και έγραψε μόνο τη λέξη «Ένοχη» με κεφαλαία γράμματα.

Δείτε την ανάρτηση:

Η προηγούμενη συνεδρίαση

Με την απολογία της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου αναβίωσε στα μέσα Σπετεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για τον άδικο χαμό της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που ξεψύχησε μετά από εγχείρηση ρουτίνας στο Βενιζέλειο νοσοκομείοτον Δεκέμβριο του 2015.

Η γιατρός παρουσίασε την θέση της και δέχτηκε ερωτήσεις από την έδρα και τους δικηγόρους της οικογένειας.

Η αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από παρέμβαση του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. Πρωτοδίκως η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί. Ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση και η υπόθεση επρόκειτο να κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Με την απολογία της αναισθησιολόγου μπαίνει στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και πρόταση του εισαγγελέα και η απόφαση του δικαστηρίου.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή την ένσταση που κατέθεσε η υπεράσπιση της αναισθησιολόγου για αοριστία της αιτιολογίας και απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση του εισαγγελέα.

Όμως υπήρξε έντονη αντίδραση από την οικογένεια της μικρούλας και τον κ. Ντογιάκο   που ζήτησε την εξέταση του σκεπτικού της απορριπτικής απόφασης. Τελικά το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Ντογιάκου και η υπόθεση οδηγήθηκε πάλι στα δικαστήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ