Οι Αζέροι απήγαγαν Ρωσοαρμένιο πρώην υπουργό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας της Αρτσάχ και Ρωσοαρμένιος επιχειρηματίας, Ρούμπεν Βαρντανιάν, απήχθη από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στο παράνομο σημείο ελέγχου του Αζερμπαϊτζάν στη γέφυρα Χακάρι κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής εκτόπισης Αρμενίων από το Αρτσάχ.

Λίγο πριν, η σύζυγος του Ρούμπεν Βαρντανιάν, Βερόνικα Ζοναμπέντ, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Γκόρις της Αρμενίας, όπου επιβεβαίωσε ότι έχασε την επαφή με τον Βαρντανιάν.


Ο Vardanyan ήταν ειλικρινής υποστηρικτής των δικαιωμάτων του Αρτσάχ στην ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση και είχε ασκήσει κριτική στο γενοκτονικό καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν, τόσο πριν όσο και μετά τη θητεία του ως Υπουργός. Εικάζεται ότι η απαγωγή του από το Αζερμπαϊτζάν σχετίζεται με τον προηγούμενο ρόλο του στην κυβέρνηση του Αρτσάχ.

Ο Ρούμπεν Βαρντανιάν μετακόμισε στο Αρτσάχ το 2022, όπου υπηρέτησε ως Υπουργός Επικρατείας του Αρτσάχ και συμμετείχε ενεργά σε πολλαπλά προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη περιοχή του Αρτσάχ ως συνιδρυτής του “We Are Our Mountains”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ