Η Ουκρανία ζητά από τη Γαλλία αεροσκάφη Rafale ή Mirage

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουκρανία υπέβαλε αίτημα στη Γαλλία για την απόκτηση αεροσκαφών Rafale ή Mirage και ραντάρ για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών Su-27 της, σύμφωνα με τον Γάλλο βουλευτή Ζουλιέν Μπαγιέ.

Συνεχίζονται οι εικασίες για το εάν η Ουκρανία θα λάβει γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη ήδη φέτος.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει την ύπαρξη αιτήματος από την Ουκρανία για γαλλικά μαχητικά. Ωστόσο, τόνισε τη σημασία που έχει να διασφαλιστεί ότι μια τέτοια προμήθεια δεν θα αποτελέσει απειλή για την εθνική ασφάλεια της Γαλλίας.

Η εφημερίδα Le Figaro ανέφερε ότι ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου [Sébastien Lecornu], συνοδευόμενος από εκπροσώπους είκοσι γαλλικών εταιρειών κατασκευής όπλων, έφτασε στο Κίεβο την Πέμπτη.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο υπουργός θα συζητήσει την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Εκπρόσωποι εταιρειών που συνόδευαν τον Γάλλο υπουργό περιλάμβαναν μια σειρά κατασκευαστών αεροσκαφών και τεθωρακισμένων οχημάτων και ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Ο Λεκόρνου σημείωσε προηγουμένως ότι η Ουκρανία είχε ζητήσει γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη και επιβεβαίωσε ότι παρόμοια αιτήματα είχαν υποβληθεί σε άλλες χώρες, όχι μόνο στη Γαλλία.

 Σύμφωνα με την France 24, ο Γάλλος βουλευτής Ζουλιέν Μπαγιέ είπε ότι η Ουκρανία έχει κι άλλα αιτήματα για εξοπλισμό από τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων κανονιών και συστημάτων αεράμυνας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ