Μόσχα: «Εξαιρετικά εχθρική» η απόφαση της Αρμενίας να επικυρώσει το Καταστατικό της Ρώμης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Αρμενία γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είμαστε συμβαλλόμενα μέρη [στο Καταστατικό της Ρώμης] και η Αρμενία γνωρίζει, επίσης, καλά τη μη αποδεκτή απόφαση [του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν] που ελήφθη βάσει αυτού του καταστατικού.

Γνωρίζουμε ότι στο Ερεβάν αυτό είναι πολύ γνωστό. Δεν είναι αυτό που καλωσορίζουμε», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας για τις αντίστοιχες ενέργειες της Αρμενίας, όπως αναφέρει το Radio Azatutyun επικαλούμενο το Tass.

Η επικύρωση του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) από την Αρμενία θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις σχέσεις μεταξύ των χωρών. Το Ερεβάν δεν έλαβε υπόψη τις αμοιβαίες προτάσεις της Μόσχας για το καταστατικό, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Αρμενίας ενημερώθηκε για το απαράδεκτο της επικύρωσης του Καταστατικού της Ρώμης του ΔΠΔ, εν μέσω συνθηκών έκδοσης από τη διεθνή αυτή δομή «ένταλμα σύλληψης» για την ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτό θα έχει τις πιο αρνητικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις», ανέφερε το υπουργείο.

Μάλιστα, η Μόσχα  ζήτησε από  το Ερεβάν διευκρινίσεις σχετικά με  την επικύρωση  από το κοινοβούλιο της δημοκρατίας του Καταστατικού της Ρώμης του ΔΠΔ.

Ταυτόχρονα, η Αρμενία  κάλεσε  τη Ρωσία να συνάψει διμερή συμφωνία προκειμένου «να διαλύσει τις ανησυχίες της Μόσχας σχετικά με την επικύρωση του Καταστατικού της Ρώμης του ΔΠΔ. Ας θυμηθούμε ότι τον Μάρτιο το ΔΠΔ  εξέδωσε  «ένταλμα σύλληψης» για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ