Κοσσυφοπέδιο: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη σύγκρουση με άοπλους Σέρβους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάρτυρας της δολοφονίας ενός Σέρβου σε σύγκρουση με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου την περασμένη εβδομάδα στη Μπάνισκα είπε ότι ο Μπόγιαν Μιγιαΐλοβιτς, ο οποίος έτρεχε άοπλος από την αστυνομία, αφού χτυπήθηκε και τραυματίστηκε, πυροβολήθηκε από την αστυνομία από απόσταση  δύο μέτρων, ενώ βρισκόταν στο έδαφος.

Είπε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου έτυχε να βρίσκεται στο χωριό Μπάνισκα, όπου συνάντησε μια ομάδα ανθρώπων μας (δηλ. Σέρβους) με στολή.

«Τους πλησίασα, τους ρώτησα αν χρειάζονταν βοήθεια». Δεν ήξερα περί τίνος επρόκειτο, είπα ότι ήξερα αυτόν τον τομέα. Χρειάζεστε βοήθεια σε κάτι; «Ενώ τους μιλούσα, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου άρχισε ξαφνικά να μας πυροβολεί», λέει.

Δεν ήξερα καθόλου τι γινόταν, νόμιζα ότι δεν θα έβγαινε κανένας ζωντανός… Πυροβολούσαν σε οτιδήποτε και σε όλα. Είπα ότι ξέρω αυτόν τον δρόμο, μπορείτε να τρέξετε εκεί, και άρχισα να τρέχω, ακολουθούμενος από τον Μπόγιαν Μιγιαΐλοβιτς.

Τρέχοντας μέσα στο δάσος, μια ομάδα αστυνομικών του Κοσσυφοπεδίου μας κυνηγούσε, μας πυροβολούσε, χωρίς καμία προειδοποίηση – σταματήστε, σταματήστε… Ήμασταν χωρίς όπλα, χωρίς τίποτα. Λίγα μέτρα πιο κάτω, χτύπησαν και αυτόν και εμένα» καταθέτει για τη σύγκρουση.

Είπε ότι ο Μπόγιαν έπεσε στο δρόμο και δεν μπορούσε πια να τρέξει, ο ίδιος έφυγε από το δρόμο για να κρυφτεί.

 

«Όταν σηκώθηκα να δω τι έγινε και πώς ήταν, είδα ότι τον πλησίασε ομάδα αστυνομικών και από κοντά, στα δύο μέτρα και τον πυροβόλησαν», είπε ο μάρτυρας.

Αφού έμεινε εκεί, όπως λέει, για λίγα δευτερόλεπτα, βλέποντας ότι κινδύνευε η ζωή του, συνέχισε να τρέχει και οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν και συνέχισαν να πυροβολούν πίσω του.

«Γνωρίζοντας αυτήν τη δασική περιοχή, κατάφερα να φτάσω σε ένα ρέμα και τι άλλο συνέβη… Πραγματικά δεν ξέρω», ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο αυτόπτης μάρτυρας της σύγκρουσης στη Μπανίσκα.

Kosovo online, happy tv,

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ