Κολωνός: Τα φορτωνουν όλα σχεδόν στη μάνα ενώ αφαιρούν κατηγορίες από τον παιδοβιαστή Μίχο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ «βρωμάει» η συνταρακτική υπόθεση με το κύκλωμα μαστροπείας που είχε στήσει στον Κολωνό ο παιδοβιαστής Ηλίας Μίχος, με κεντρικό πρόσωπο τη 12χρονη, καθώς, ενώ εκείνος παραμένει προφυλακισμένος μέχρι την ημέρα της δίκης του, «κάποιοι» προσπαθούν να «ελαφρύνουν» το σε βάρος του κατηγορητήριο.

Για παράδειγμα, τεράστια ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τού αφαιρέθηκαν κατηγορίες όπως αυτές της οπλοχρησίας, της κατάχρησης και άλλες, παρότι από τα κατατεθέντα στοιχεία προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Μίχος απειλούσε με όπλο το άτυχο κορίτσι, για να το βιάσει.

Στο μεταξύ, μετά και το βούλευμα-κόλαφο, τόσο για τον Μίχο, όσο και τη μητέρα της 12χρονης, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του ανήλικου κοριτσιού, σύμφωνα με το οποίο οι δικαστές αποφάσισαν να παρατείνουν την κράτηση της 37χρονης μητέρας, η Μίνα Καούνη, συνήγορος υπεράσπισής της τελευταίας, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει ότι το εν λόγω βούλευμα διατάχθηκε «παράτυπα» και «αναιτιολόγητα».

«Όσον αφορά στα τελευταία δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, ότι η ίδια έστελνε γυμνές φωτογραφίες της κόρης της σε ”πελάτες”, τονίζουμε κατηγορηματικά την αναλήθεια των δημοσιευμάτων», επισημαίνει η κα Καούνη και τονίζει πως «ουδέποτε στην σχηματιθείσα δικογραφία, ανιχνεύθηκε στη δική της κινητή συσκευή, σχετική με την παραπάνω κατηγορία φωτογραφία ή βίντεο. Ουδέν στοιχείο εκ της σχηματιθείσας εις βάρος της δικογραφίας αποκαλύπτει την εμπλοκή της στην παρούσα ποινική υπόθεση».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται και η στάση που έχει δείξει η 12χρονη απέναντι στη μητέρα της, η οποία, όπως επισημαίνει η η συνήγορος υπεράσπισης της 37χρονης «αποζητά την μητέρα της και κραυγάζει εξαρχής ότι εκείνη αγνοούσε τα όσα φριχτά της συνέβαιναν», ενώ σημειώνεται ότι και τα υπόλοιπα παιδιά τάσσονται υπέρ της αθωότητας της μητέρας τους.

Η κα Μίνα Καούνη επισημαίνει, επίσης, ότι η μητέρα θα έπρεπε να βρίσκεται στο πλευρό της 12χρονης κόρης της «ως βασικός πυλώνας στην μακρά και επώδυνη διαδικασία της ψυχικής επούλωσης, όπως προτείνουν, άλλωστε, και οι ειδικοί».

  • Δείτε εδώ το πλήρες δελτίο Τύπου των συνηγόρων υπεράσπισης της μητέρας της 12χρονης.

Βούλευμα-κόλαφος για Μίχο και μητέρα 12χρονης

Θέμα ημερών είναι, πλέον, να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση της άγριας σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, υπόθεση για την οποία εκδόθηκε σήμερα βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που παραπέμπει σε δίκη συνολικά 26 κατηγορούμενους – όλοι τους προσωρινά κρατούμενοι.

Με το συγκεκριμένο βούλευμα παραπέμπονται τόσο ο βασικός «πρωταγωνιστής» της δυσώδους αυτής υπόθεσης, Ηλίας Μίχος, όσο και η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού, στο κατηγορητήριο της οποίας, μάλιστα, έχει προστεθεί ακόμη μία κακουργηματική κατηγορία. Οι δύο τους θα δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, μαζί και με τους 24 πελάτες του Μίχου στα «ραντεβού της φρίκης».

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το βούλευμά τους (2865/2023), αποδίδουν στα δύο κεντρικά πρόσωπα του δράματος που βίωσε η 12χρονη σοβαρότατες κατηγορίες, που για τον Μίχο αφορούν βιασμό και διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ για τη μητέρα, πλην της διακεκριμένης μαστροπείας, προσθέτουν και την κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Οι δικαστές κρίνουν πως η 37χρονη μητέρα της ανήλικης διέθετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, έναντι αμοιβής, ηλεκτρονικό υλικό με την κόρη της γυμνή.

Πλέον, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές, με γνώμονα ότι μέσα στον μήνα Οκτώβριο συμπληρώνονται, ειδικά για τους βασικούς κατηγορούμενους, 12 μήνες προσωρινής κράτησης, κινητοποιούνται για τον άμεσο προσδιορισμό της δίκης, με στόχο η εκδίκαση της υπόθεσης, με τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα έχει ως πολυπρόσωπη δίκη, να ολοκληρωθεί πριν τη συμπλήρωση των 18 μηνών, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση της 12χρονης βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε, καθώς είχε γίνει διαχωρισμός των υποθέσεων, με κριτήριο και πάλι τα όρια προσωρινής κράτησης των εμπλεκομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ