Ο Ερντογάν και ο Αλίεφ δεν πηγαίνουν στην Ισπανία- προφασίστηκαν “ασθένεια” και φόρτο εργασίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πηγαίνει στην Ισπανία επειδή ‘κρυολόγησε’, ωστόσο πήγε στο αρχηγείο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σήμερα το πρωί, χωρίς ίχνη κόπωσης και από την άλλη ο Αλίεφ προφασίστηκε την ατζέντα του και δεν θα μεταβεί στην Ισπανία, γράφει η Sozcu.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν APA, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, σημειώνει ότι ο Αλίεφ αποφάσισε να μην παραστεί στη Γρανάδα της Ισπανίας με τους ηγέτες της Αρμενίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ, προφασιζόμενος το …πλήρες πρόγραμμά του.

Σύμφωνα με το APA, ο Αλίεφ ήθελε η Τουρκία να παραστεί στη συνάντηση , αλλά η Γαλλία και η Γερμανία αντιτάχθηκαν. Αναφέρθηκε ότι το Μπακού παραιτήθηκε από τη συνάντηση στην Ισπανία με την αιτιολογία ότι θα δημιουργηθεί “αντιαζερμπαϊτζανική ατμόσφαιρα” κατά τη συνάντηση, λόγω της εκτόπισης πάνω από 100 χιλιάδες Αρμένιους από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως σημειώνει το Sol Haber, είχαν προηγηθεί «φιλοαρμενικές» δηλώσεις Γάλλων αξιωματούχων που στιγμάτιζαν τη διοίκηση του Μπακού.

Το APA αναφέρει ότι ο Αζερμπαϊτζάν δεν συμμετέχει σε συνάντηση με τη Γαλλία, αλλά είναι ανοιχτό σε πιθανές συνομιλίες ΕΕ και Αρμενίας.

Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα θα συνεδριάσει στη Γρανάδα, με οικοδεσπότη την Ισπανία, στις 5 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχαν επίσης προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες την περασμένη εβδομάδα, αναμενόταν να μεταβεί αύριο στην Ισπανία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ