Η επιτροπή Άμυνας της Βουλγαρίας αποφάσισε για την αγορά νέων οχημάτων μάχης Stryker

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής στήριξε το επενδυτικό σχέδιο δαπανών «Απόκτηση βασικού εξοπλισμού μάχης για την κατασκευή μάχιμων ομάδων ταγμάτων από τη σύνθεση μηχανοποιημένης ταξιαρχίας».

Προβλέπει την απόκτηση 198 μάχιμων και βοηθητικών μηχανών, 183 από τις οποίες προέρχονται από την οικογένεια Stryker.

Όπως σημειώνεται 14 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 4 «κατά».

Η εκτιμώμενη αξία για την υλοποίηση του έργου είναι 1,376 δισεκατομμύρια δολάρια (2.504.320.000 λέβα, υπολογιζόμενα με τη συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου ΗΠΑ $1 = 1,82 λέβα) χωρίς ΦΠΑ.

Η πληρωμή του εν λόγω σχεδίου σύμβασης και των δύο μελλοντικών συμβάσεων για την απόκτηση ειδών μάχης έχει προγραμματιστεί να γίνει σε διάστημα πέντε ετών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Stryker στη Βουλγαρία. Η General Dynamics Corporation (General Dynamics) είναι ο κύριος προμηθευτής αυτού του οπλισμού.

Πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι η ιδέα για αυτό το έργο χρονολογείται από το 2012. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις άρχισαν να ακολουθούν δύο δρόμους – ο ένας είναι να ζητούν πληροφορίες από κατασκευαστικές εταιρείες και παράλληλα έκαναν ένα αίτημα προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα βουλγαρικά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ