Η μητέρα των μαχών στην περιφέρεια Αττικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του δημοσιογράφου Γαβριήλ Αβραμίδη

Στην περιφέρεια Αττικής κρίνεται εάν οι πολίτες δώσουν τη δική τους απάντηση στην απόφαση Μητσοτάκη να επιβάλλει ως περιφερειάρχη ένα αποτυχημένο κομματάρχη του. Ο Μητσοτάκης θέλει στην περιφέρεια τον δικό του υπάκουο άνθρωπο για τα επόμενα 5 χρόνια, όμως οι πολίτες της Αττικής μπορούν να πουν το μεγάλο όχι ψηφίζοντας για τον τόπο τους και όχι για το κόμμα τους.

2Q==

Ο Γιάννης Σγουρός με το συνδυασμό του ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, έχοντας χτίσει ένα ευρύ πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με ικανά πολιτικά και κοινωνικά στελέχη από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα και παρά τον πόλεμο που του κάνουν οδηγεί την παράταξη του στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών απέναντι στον άνθρωπο μαριονέτα του Μητσοτάκη. Η προσπάθεια του βαθέως συστήματος να τον αποκλείσουν από τα μεγάλα ΜΜΕ των ολιγαρχών και να έχουν άλλον βολικό  για αυτούς υποψήφιο στην δεύτερη θέση πέφτει στο κενό. Η νίκη Σγουρού στην περιφέρεια δίνει μια έντιμη και καθαρά αυτοδιοικητική προοπτική χωρίς κομματικές και κυβερνητικές εξαρτήσεις. Η Αττική έχει το μισό πληθυσμό της χώρας, η ήττα Χαρδαλιά – Μητσοτάκη θα δημιουργήσει νέους πολιτικούς συσχετισμούς δυνάμεων στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Σγουρός έχει βαθιά γνώση, εμπειρία και διοικητική ικανότητα να οδηγήσει την περιφέρεια αξιοποιώντας με χρηστή διαχείριση όλους τους διαθέσιμους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό το αποδεικνύει η επιτυχημένη διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση, δύο θητείες νομάρχης και μια θητεία περιφερειάρχης, χωρίς να επιδιώξει ποτέ να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Κατά τη θητεία του ως περιφερειάρχη Αττικής η απορρόφηση του ΕΣΠΑ αυξήθηκε κατά 400%. Εκτέλεσε 1.171 έργα αξίας 2,572 δις €. Δημιούργησε πλεόνασμα 330 εκ. € κατά τη διάρκεια της θητείας του και επεστράφηκαν στα δημόσια ταμεία 800 εκ. € μέσω του ΦΠΑ. Δημιουργήθηκαν 35000 νέες θέσεις εργασίας από την υλοποίηση του ΠΕΠ Αττικής.
Τα φλέγοντα ζητήματα της περιφέρειας Αττικής ζητούν άμεσες λύσεις:
1. Ανακύκλωση και διαχείριση των σκουπιδιών των 66 δήμων
2. Αντιπλημμυρικά έργα και αποχετευτικό σύστημα
3. Αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής
4. Συνεργασία με δήμους και ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων
5. Έργα ανάπλασης στο Δέλτα Φαλήρου
Ο Γιάννης Σγουρός δηλώνει αποφασισμένος να μπει τέλος στην προχειρότητα και στην κακοδιαχείριση των απορριμμάτων στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Εδώ και 3 χρόνια δεν υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων της.
Δεσμεύεται πως μία από τις βασικές  προτεραιότητες της διοίκησης του θα είναι η επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής ώστε να μπουν επιτέλους τα θεμέλια σε συνεργασία με τους δήμους για να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών με σεβασμό στις αρχές της αυτάρκειας και της εγγύτητας. Θα εφαρμοστούν οι καλές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αρχές της κυκλικής οικονομίας και θα ξεκινήσει η προσπάθεια μέσα από τα σχολεία, εκεί όπου πρέπει να μπουν οι βάσεις της περιβαλλοντικής συνείδησης.
Οι 11 δεσμεύσεις της παράταξης Σγουρού είναι:

• Θωρακίζεται η Αττική και δημιουργείται ανθεκτικότητα έναντι κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

• Δημιουργείται αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, με πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας.

• Διεκδικούνται νέες αρμοδιότητες με αντίστοιχους πόρους για την Περιφέρεια Αττικής, δίνοντάς της οικονομική ανθεκτικότητα.

• Μετατρέπεται η Περιφέρεια σε ένα «ζωντανό εργαστήρι» καινοτομίας (Smart Region).•

. Εντείνονται οι πιέσεις για την ολοκλήρωση του Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής.

• Αντιμετωπίζεται το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα με τη δημιουργία σύγχρονου τηλεματικού Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιακές Μελέτες.

• Δημιουργούνται νέες υποδομές υγείας για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Αττικής.

• Χαράσσεται αναπτυξιακή πολιτική με άξονα την απασχόληση, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

• Διασώζεται το περιβάλλον της Αττικής μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης και ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων.

• Αναδεικνύεται η Αττική ως Διεθνούς Εμβέλειας Πολιτιστικό Κέντρου (Cultural Region Area) με σύνδεση των τομέων τουρισμού και πολιτισμού.

• Στόχος η «Ανοιχτή Περιφέρεια» με συμμετοχή του πολίτη, λογοδοσία του περιφερειάρχη και των περιφερειακών οργάνων και η εξωστρέφεια με την παρουσία σε διεθνή fora και Δίκτυα Περιφερειών.

Το στοίχημα των εκλογών θα το κερδίσουν οι πολίτες της Αττικής και όχι ο Μητσοτάκης, η ανατροπή στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα οικοδομήσει ένα δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι σε αντιλαϊκές πολιτικές.

Το σύνθημα της παράταξης Σγουρού “θέλουμε περιφερειάρχη και όχι κομματάρχη” τα λέει όλα…

(Ο δημοσιογράφος Γαβριήλ Αβραμίδης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το Γιάννη Σγουρό στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ