Τουρκία: Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι «Αντι-ισλαμική, ρατσιστική και λαϊκίστικη»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητά την επιβολή κυρώσεων στο Αζερμπαϊτζάν και «καταδικάζει» τη συμμετοχή του στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, θεωρώντας το «λαϊκίστικο, ρατσιστικό και αντι-ισλαμικό».

Σε αυτό το ψήφισμα, η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγορεί το Μπακού για «εθνοκάθαρση» και «καταδικάζει τη συμμετοχή της Τουρκίας στον οπλισμό του Αζερμπαϊτζάν και την πλήρη υποστήριξή της στις επιθέσεις του Μπακού το 2020 και το 2023» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Πέμπτης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε «την απόφαση που βασίζεται σε ομιλία που στοχεύει τη χώρα μας από ομάδα λαϊκιστών βουλευτών, βασισμένη σε αβάσιμες κατηγορίες».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο λαϊκισμός, ο ρατσισμός και ο αντι-ισλαμισμός (…) κερδίζουν έδαφος στην ευρωπαϊκή πολιτική, όπως δείχνει η σημερινή σύνθεση του Κοινοβουλίου».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε επίσης την «ανεύθυνη» απόφαση, τονίζοντας ότι «η Τουρκία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να επιτύχει διαρκή ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία στον Νότιο Καύκασο, καθοδηγώντας μια διαδικασία ομαλοποίησης με την Αρμενία και κάνοντας απτές συνεισφορές στην ειρηνευτική διαδικασία. μεταξύ αυτής της χώρας και του Αζερμπαϊτζάν και κινητοποιώντας όλα τα μέσα για να επιφέρει ειρήνη».

Την Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε την υποστήριξή του για την επιβολή «στοχευμένων» κυρώσεων κατά του Μπακού, καταγγέλλοντας στην απόφασή του, η οποία έλαβε την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας, για «εθνοκάθαρση» στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά τη στρατιωτική επέμβαση του Αζερμπαϊτζάν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ