Δήμαρχος στη Γαλλία κατέβασε την σημαία της Ουκρανίας μετά τις δηλώσεις του Ζελένσκι για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ουκρανική σημαία δεν κυματίζει πλέον πάνω από το δημαρχείο της Vienne στο εδαφικό διαμέρισμα Isère της νοτιοανατολική Γαλλίας.

Ο δήμαρχος της πόλης, Τιερί Κόβατς, εξήγησε την απόφασή του να την αποσύρει την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, αναφέρει το BFMTV .

Η απόφαση ήρθε μετά από δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από τη συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

«Επιβεβαιώσαμε την προσήλωσή μας στις αρχές της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών», δήλωσε συγκεκριμένα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εγκρίνοντας κατ’ ουσία τον διωγμό των Αρμενίων από το Καραμπάχ.

Οι δηλώσεις αυτές έκαναν το δήμαρχο Τιερί Κόβατς να αντιδράσει έντονα, ο οποίος είδε σε αυτές «μια μορφή απαράδεκτης υποστήριξης» για το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο μόλις πραγματοποίησε μια επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Αυτό δεν μειώνει την υποστήριξη που παρέχει ο δήμος  Vienne στον ουκρανικό λαό, αλλά δεν μπορούμε να πολεμάμε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς στο όνομα των ευρωπαϊκών αξιών, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουμε ένα άλλο δικτατορικό και βάρβαρο καθεστώς (του Αζερμπαϊτζάν)», είπε σε δήλωσή του.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ