Έκτακτο διάγγελμα Νετανιάχου: Εγκαταλείψτε την Γάζα γιατί θα την ισοπεδώσουμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά σκληρό το μήνυμα του Βενιαμίν Νετανιάχου, πριν από λίγα λεπτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Με το μήνυμα του ενημερώνει τους ισραηλινούς ότι η χώρα εισέρχεται σε φάση πολέμου και καλεί τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν άμεσα την λωρίδα της Γάζας, γιατί θα την ισοπεδώσει

Αναλυτικα:

Αγαπητοί πολίτες του Ισραήλ,

Οι δυνάμεις της Χαμάς εισέβαλαν στο ισραηλινό έδαφος σήμερα το πρωί, το πρωί της αργίας και του Σαμπάτ, και δολοφόνησαν αθώους πολίτες, παιδιά και ηλικιωμένους. Η Χαμάς ξεκίνησε έναν σκληρό και κακό πόλεμο.

Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο, αλλά το τίμημα είναι πολύ βαρύ για να το αντέξουμε. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για όλους μας.

Η Χαμάς θέλει να μας σκοτώσει όλους. Είναι ένας εχθρός που δολοφονεί παιδιά και μητέρες στα σπίτια τους, στα κρεβάτια τους. Ένας εχθρός που απαγάγει ηλικιωμένους, παιδιά, κορίτσια. Δολοφόνοι που χαστουκίζουν και σφάζουν τους πολίτες μας, τα παιδιά μας, που όλοι μαζί βγήκαν να περάσουν τη γιορτή.

Αυτό που συνέβη σήμερα δεν φαίνεται στο Ισραήλ – και θα φροντίσω να μην συμβεί ξανά. Όλη η κυβέρνηση στέκεται πίσω από αυτή την απόφαση.

Το IDF θα χρησιμοποιήσει αμέσως όλες τις δυνάμεις του για να καταστρέψει τις δυνατότητες της Χαμάς. Θα τους σακατέψουμε μέχρι το σημείο της καταστροφής και θα εκδικηθούμε με δύναμη για αυτή τη μαύρη μέρα που έφεραν στο κράτος του Ισραήλ και τους πολίτες του. Όπως είπε ο Bialik: «Ο Σατανάς δεν έχει δημιουργήσει ακόμη εκδίκηση αίματος για ένα μικρό παιδί».

Όλα τα μέρη όπου είναι οργανωμένη η Χαμάς, αυτής της πόλης του κακού, όλα τα μέρη από τα οποία κρύβεται, λειτουργεί η Χαμάς – θα τα μετατρέψουμε σε πόλεις ερειπίων.

Λέω στους κατοίκους της Γάζας: φύγετε από εκεί τώρα, γιατί θα δράσουμε παντού και με όλη τη δύναμη.

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις του IDF καθαρίζουν τους τελευταίους οικισμούς από τρομοκράτες, πηγαίνουν οικισμό με οικισμό, σπίτι με σπίτι και επιστρέφουν τον έλεγχο στα χέρια μας.

Στέλνω μια αγκαλιά και συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου, στις οικογένειες των πενθούντων των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα δολοφονήθηκαν σήμερα εν ψυχρώ και με ατελείωτη σκληρότητα.

Όλοι προσευχόμαστε επίσης για την ειρήνη των τραυματιών και όλων όσων κρατούνται όμηροι. Λέω στη Χαμάς: Είστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά τους. Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει με όποιον βλάψει μια τρίχα του κεφαλιού του.

Γυρίζω από εδώ στους κατοίκους του νότου – είμαστε όλοι δίπλα σας, είμαστε όλοι περήφανοι για εσάς που σταθήκατε γενναία, που πολεμήσατε.

Στους αγαπημένους μας στρατιώτες, αστυνομικούς, προσωπικό ασφαλείας του Ισραήλ – θυμηθείτε ότι συνεχίζετε τη γραμμή των ηρώων του λαού του Ισραήλ, του Γιεχοσούα μπεν Νουν, του Ιούδα του Μακκαβαϊού, των ηρώων του 588 και όλων των πολέμων του Ισραήλ. Τώρα παλεύετε για το σπίτι όλων μας, για το μέλλον όλων μας. Είμαστε όλοι μαζί σας, όλοι σας αγαπάμε, όλοι σας χαιρετίζουμε.

Στις ιατρικές ομάδες και τις ομάδες διάσωσης και στους πολλούς εθελοντές που εμφανίστηκαν δυναμικά σήμερα σε μια μεγάλη σειρά από μέρη – ο λαός του Ισραήλ σας χαιρετίζει. Με τη δύναμη του πνεύματός σας θα νικήσουμε τους εχθρούς μας.

Μίλησα πριν από λίγες ώρες σήμερα με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και με τους ηγέτες των χωρών του κόσμου για να διασφαλίσω την ελευθερία δράσης του Ισραήλ για τη συνέχιση της εκστρατείας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Μπάιντεν για τα σαφή και δυνατά λόγια του. Ευχαριστώ τον Γάλλο Πρόεδρο, τον Βρετανό Πρωθυπουργό και πολλούς άλλους ηγέτες για την ανεπιφύλακτη υποστήριξή σας στο Ισραήλ.

Απευθύνομαι τώρα σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ,
Στεκόμαστε μαζί στη μάχη.

Αυτός ο πόλεμος θα πάρει χρόνο. Θα είναι σκληρή. Οι μέρες προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ένα πράγμα: με τη βοήθεια του Θεού, με τη βοήθεια των κοινών δυνάμεων όλων μας, με τη βοήθεια της πίστης μας στην αιωνιότητα του Ισραήλ – θα νικήσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ