Επείγουσα αποστολή: Ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος πέταξε για την Αίγυπτο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ισραηλινό μέσο «Times of Israel» δημοσίευσε ότι ισραηλινό στρατιωτικό αεροπλάνο θα μεταβεί στην Αίγυπτο το απόγευμα της Κυριακής.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το αεροπλάνο θα μεταφέρει τις σορούς των δύο Ισραηλινών που σκοτώθηκαν την Κυριακή στην Αλεξάνδρεια και θα επιστρέψει τους υπόλοιπους Ισραηλινούς που επέζησαν από την επίθεση.

Η Ισραηλινή πρέσβειρα στο Κάιρο, Amira Oron, ήρθε σε επαφή με ανώτερους αξιωματούχους στην Αίγυπτο για να κανονίσει το ταξίδι.

2 27

Στα πλάνα βίντεο φαίνονται οι σοροί των θυμάτων του δυστυχήματος της Αλεξάνδρειας

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, ένας Αιγύπτιος αστυνομικός σκότωσε δύο Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Αιγύπτιο, σε τουριστική τοποθεσία στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε από την επίθεση που σημειώθηκε στην παραλιακή πόλη της Μεσογείου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ένας ακόμη Ισραηλινός τραυματίστηκε, σημειώνοντας ότι οι ισραηλινές αρχές συνεργάζονται με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί στη χώρα τους.

Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί στην Αίγυπτο

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί, ενόψει του περιστατικού με πυροβολισμούς στην Αλεξάνδρεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Ισραηλινών και ενός Αιγύπτιου, την Κυριακή.

Η πρεσβεία δήλωσε ότι «λήφθηκαν υπόψη οι αναφορές ότι ξένοι τουρίστες σκοτώθηκαν σε επίθεση στην Αλεξάνδρεια», σημειώνοντας ότι «αυτό το περιστατικό μπορεί να σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στη Γάζα και το Ισραήλ».

Αιγύπτιος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών σκοτώνοντας δύο από αυτούς και έναν Αιγύπτιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές και ισραηλινές αρχές.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ