Βουλγαρία: Ο πρόεδρος συγκαλεί συμβουλευτική συνάντηση για την ασφάλεια της χώρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, συγκάλεσε  συμβουλευτική συνάντηση, φορέων ασφαλείας, όπου θα συζητηθούν οι κίνδυνοι και οι απειλές για την εθνική ασφάλεια ως αποτέλεσμα των τρεχουσών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολη και τα μέτρα για την ελαχιστοποίησή τους. Αυτό ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του προέδρου.

Θέμα της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 στο «Ντοντούκοφ» 2, θα είναι και η ανάγκη για τεχνολογική ανανέωση των δομών του συστήματος προστασίας εθνικής ασφάλειας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ο υπουργός Εσωτερικών, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τόσο της στρατιωτικής όσο και της κρατικής.

Οι βουλευτές από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν προσκαλούνται και η μορφή της συνεδρίασης είναι διαφορετική από το Συμβουλευτικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSAC).

Πριν από μια μέρα, ο πρόεδρος Ράντεφ σχολίασε ότι, εάν χρειαστεί, είναι έτοιμος να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφάλειας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Καλεί στην τεταμένη διεθνή κατάσταση να σταματήσουν οι πολιτικές επιθέσεις στις ειδικές υπηρεσίες.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας εργάζονται σκληρά και αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να μην επιτραπεί οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο τους και η συνέχιση των προσπαθειών πολιτικοποίησής τους», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνάντηση που είχε στο Μπουργκάς.

Dnes

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ