Η Αίγυπτος συζητά με την Ουάσινγκτον για παροχή βοήθειας στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας δήλωσαν την Τετάρτη ότι η Αίγυπτος έχει συζητήσει σχέδια με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας πέρα ​​από τα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας υπό περιορισμένη κατάπαυση του πυρός.

Οι δύο πηγές, που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι η βοήθεια θα περάσει από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά.

Αυτό έρχεται μια μέρα αφότου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι συζητούσε με το Ισραήλ και την Αίγυπτο την παροχή ασφαλούς διέλευσης για τους αμάχους στη Γάζα.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο: «Εστιάζουμε σε αυτό το θέμα και υπάρχουν συνεχείς διαβουλεύσεις».

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας για πέμπτη ημέρα, αφήνοντας 1.055 νεκρούς και περισσότερους από 5.000 τραυματίες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.

Οι επιδρομές ήρθαν ως απάντηση σε μια αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο, η οποία άφησε πάνω από χίλιους νεκρούς στο Ισραήλ και περισσότερους από 2.500 τραυματίες.

Erem News

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ