Η Αίγυπτος προειδοποίησε το Ισραήλ τρεις ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικαλούμενος τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ και την πληροφόρηση που παρείχαν σε Αμερικανούς νομοθέτες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων επιβεβαίωσε ότι οι Αρχές της Αιγύπτου είχαν ενημερώσει το Ισραήλ για πιθανή επίθεση της Χαμάς τρεις ημέρες πριν από το χτύπημα του περασμένου Σαββάτου.

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικλ ΜακΚολ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος προειδοποίησε τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να συμβεί». Οι Αμερικανοί βουλευτές είχαν κλειστή ενημέρωση από μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών για την πολεμική σύγκρουση στην Μέση Ανατολή.

«Δεν θέλω να υπεισέλθω πολύ σε απόρρητα θέματα, αλλά δόθηκε μια προειδοποίηση. Νομίζω ότι το ερώτημα ήταν σε ποιο επίπεδο» πρόσθεσε ο ΜακΚολ.

Τουλάχιστον 22 νεκροί Αμερικανοί

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον θάνατο 22 τουλάχιστον Αμερικανών πολιτών στις πολεμικές συγκρούσεις σε Ισραήλ και Λωρίδα της Γάζας.

«Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στα θύματα και τις οικογένειες όλων εκείνων που επλήγησαν» δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υποουργείου Εξωτερικών στο CBS News.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ