Αμερικανός γερουσιαστής επιβεβαιώνει την προειδοποίηση της Αιγύπτου προς το Ισραήλ για την επίθεση της Χαμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Αίγυπτος «προειδοποίησε» το Ισραήλ για το ενδεχόμενο βίας τρεις ημέρες πριν από την αιφνιδιαστική επίθεση που πραγματοποίησε η Χαμάς το Σαββατοκύριακο.

Ο Ρεπουμπλικανός Μάικλ ΜακΚόλ είπε στους δημοσιογράφους αφού οι νομοθέτες έλαβαν ενημέρωση πληροφοριών για την κρίση: «Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος προειδοποίησε τους Ισραηλινούς πριν από τρεις ημέρες ότι μπορεί να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός».

Και συνέχισε: «Δεν θέλω να εμβαθύνω πολύ σε εμπιστευτικά θέματα, αλλά έχει εκδοθεί μια προειδοποίηση. Το ερώτημα είναι σε ποιο επίπεδο».

Σχετικά με την αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών , ο εξέχων Αμερικανός εκπρόσωπος είπε: «Δεν ξέρουμε πραγματικά πώς το χάσαμε και δεν ξέρουμε πραγματικά πώς το έχασε το Ισραήλ».

Ο ΜακΚόλ είπε ότι η επίθεση μπορεί να είχε προγραμματιστεί για έως και ένα χρόνο.

Εξήγησε ότι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν που έδωσαν την ενημέρωση έδειξαν «δισταγμό» σχετικά με το εάν το Ιράν συμμετείχε άμεσα στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Η Χαμάς, η οποία κατέχει την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, εξαπέλυσε την επίθεσή της τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αριθμοί θανάτων

•             Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των νεκρών από το Ισραήλ ανήλθε στους 1.200 και περισσότεροι από 3.000 τραυματίστηκαν.

•             Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας: 1.100 νεκροί και 5.339 τραυματίες ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα

bbc

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ