Προσπάθεια διείσδυσης στο Ισραήλ από τον Λίβανο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι 15 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έλαβε αναφορά από τον Λίβανο σχετικά με υποψίες για διείσδυση στον εναέριο χώρο της χώρας.

Αναφέρθηκε ότι το Ισραήλ απάντησε με πυρά πυροβολικού. Προειδοποιητικές σειρήνες ενεργοποιήθηκαν στις περιοχές που συνορεύουν με τον Λίβανο.

Ακούστηκαν 4 εκρήξεις

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πετούσαν στην περιοχή και τουλάχιστον 4 εκρήξεις, που πιστεύεται ότι ήταν χερσαίες επιθέσεις, ακούστηκαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επιθέσεις που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Izz al-Din al-Qassam, εξαπέλυσαν εκτεταμένη επίθεση στο Ισραήλ το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, που ονομάζεται «Πλημμύρα αλ Άκσα».

Ενώ χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες εισέβαλαν και κατέλαβαν τη συνοριακή πύλη Beit Hanun-Erez στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ.

Ένοπλες ομάδες εισήλθαν από εδώ στους οικισμούς εντός του Ισραήλ και ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη.

Αναφέρθηκε ότι 1200 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Γάζα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 1055 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 5.184 τραυματίστηκαν στη Γάζα από τις επιθέσεις του Ισραήλ, γράφει η Cumhuriyet.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ