Το Αζερμπαϊτζάν θα λαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο για επεξεργασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία και Αζερμπαϊτζάν συζήτησαν για την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και την επεξεργασία του στο Μπακού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του trend  του Αζερμπαϊτζάν ο όγκος των προμηθειών πετρελαίου μετά την επέκταση του πετρελαιαγωγού Τιχορέτσκ-Μπακού μπορεί να φτάσει τους 4 εκατομμύρια τόνους.

1 125

Από την άλλη, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο tass, αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Νόβακ συζήτησε με τον Υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν Παρβίζ Σαχμπάζοφ, τη δυνατότητα επέκτασης του πετρελαιαγωγού «Tikhoretsk-Baku» για αντίστροφη προμήθεια πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο Αζερμπαϊτζάν.

«Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, τέθηκαν ζητήματα επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του πετρελαίου και φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας. Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων περιλαμβανόταν η δυνατότητα για την επέκταση του πετρελαιαγωγού Τιχορέτσκ-Μπακού για αντίστροφη προμήθεια ρωσικού πετρελαίου στο Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε.

Τα μέρη συζήτησαν επίσης προοπτικές οικοδόμησης τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ εταιρειών της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της πολιτικής υποκατάστασης των εισαγωγών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ