Η Ουγγαρία δεν επιτρέπει συγκεντρώσεις υπέρ της Χαμάς στην επικράτειά της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει συγκεντρώσεις για υποστήριξη «τρομοκρατικών οργανώσεων», προσθέτοντας ότι οι Ούγγροι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς, ανεξάρτητα από την πίστη ή την καταγωγή τους.

Η τρομοκρατία «είναι απαράδεκτη», δήλωσε την Παρασκευή ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο, προσθέτοντας ότι «η Ουγγαρία είναι στο πλευρό του Ισραήλ».

Μιλώντας για την επίθεση που πραγματοποίησε η Χαμάς, ο Όρμπαν είπε ότι είναι «σοκαριστικό» να βλέπεις «το σημάδι που άφησε η τρομοκρατία».

Ο Όρμπαν είπε ότι η κατάσταση στο Ισραήλ ήταν μια έντονη υπενθύμιση της αξίας της ειρήνης και της σταθερότητας και οι εκλεγμένοι ηγέτες είχαν καθήκον να την προστατεύσουν.

Η Ουγγαρία, είπε, ανέκαθεν ήταν αντίθετη στην τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το ποια χώρα στόχευε.

«Εάν μια χώρα πληγεί από τρομοκρατική επίθεση, οι ηγέτες της — στην προκειμένη περίπτωση ο πρωθυπουργός [Μπέντζαμιν Νετανιάχου — αναμφίβολα σκέφτονται το καθήκον τους απέναντι στον λαό τους και την ανάγκη να κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν αυτό», είπε ο Όρμπαν.

Μια χώρα που είναι θύμα τρομοκρατίας έχει το δικαίωμα να λάβει μέτρα για να αποτρέψει μια τέτοια επίθεση να μην επαναληφθεί και οι πολίτες της να μην γίνουν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, είπε.

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή πρέπει να περιοριστεί, είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι αν και υπήρχε πόλεμος σε εξέλιξη, το Ισραήλ πολεμούσε την τρομοκρατία «όπως έκαναν οι Αμερικανοί».

«Δεν υπάρχει ακόμη διακρατικός πόλεμος και ο κίνδυνος είναι το Ισραήλ να μπει σε πόλεμο με μια από τις γειτονικές αραβικές χώρες», είπε.

Hungary matters

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ