Οι Γερμανική κυβερνηση απαγορεύει τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας πήρε την απόφαση απαγόρευσης για τις τοπικές διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης!

Πολλές προγραμματισμένες διαδηλώσεις έχουν ήδη απαγορευτεί για θέματα ασφάλειας, πιθανών αντισημιτικών συνθημάτων ή εξύμνησης της βίας. Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας καθώς πυρπολήθηκαν ισραηλινές σημαίες.

Στο Βερολίνο απαγορεύθηκε διαδήλωση η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Διαδηλώσεις ακυρώθηκαν στο Μόναχο, στην Κολωνία, στο Μανχάιμ και στο Φράιμπουργκ. Στην περιοχή Νοϊκέλν, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι και τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις υποστηρικτών της Χαμάς, υπήρξαν συλλήψεις.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση δεν συνεπάγεται καθολική απαγόρευση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων: «Στην Γερμανία ο καθένας επιτρέπεται να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του και να διαδηλώνει ειρηνικά. Αλλά όπου ξεπερνιούνται τα όρια, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα. Τότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή για την υποκίνηση αντισημιτικών και αντι-ισραηλινών εκδηλώσεων και καμία ανοχή – αυτό είναι αυτονόητο – για τη βία. Πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι επιλογές της αστυνομίας, σε περίπτωση που δοξάζεται η τρομοκρατία της Χαμάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ