Στην αναμπουμπούλα ο Τούρκος χαίρεται: Σχεδιάζουν εισβολή στην Αρμενία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να εισβάλει στην Αρμενία. Αυτή την νέα προγραμματισμένη θηριωδία, την έχουν ουσιαστικά προαναγγείλει εδώ και μήνες ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν τον Ερντογάν στην Τουρκία χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου κατά των Αρμενίων. Το πρωτοσέλιδο ειδήσεων στη φιλο-ερντογανική εφημερίδα «Turkiye» στις 3 Οκτωβρίου αναφέρονται στους Αρμένιους στην επαρχία Syunik (Zangezur) της Αρμενίας ως «φίδια», «συμμορίες» και «τρομοκράτες» που λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση σε «τρομοκρατικά στρατόπεδα».

IMG 4064
Το εμπρηστικό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας

Ο εμετικός τίτλος γράφει: «Η νέα φωλιά του φιδιού είναι το Zangezur»

Όταν τα τουρκικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις, πρόθεσή τους είναι να προετοιμάσουν το κοινό για έναν επερχόμενο πόλεμο εναντίον ενός «εχθρού».

Πριν από δύο εβδομάδες, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία ολοκλήρωσαν τη γενοκτονία τους κατά της Αρμενικής Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Περίπου 120.000 Αρμένιοι έχουν εκτοπιστεί βίαια μέσα από εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει ότι το επόμενο αζεροτουρκικό βήμα είναι να επιτεθεί στη Δημοκρατία της Αρμενίας.

Θα επιβάλουν τελικά οι ΗΠΑ κυρώσεις στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν; Θα σταματήσει επιτέλους η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν; Ή θα παρακολουθήσουν άπραγοι για άλλη μια φορά την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν να σφαγιάζουν περισσότερους Αρμένιους και να εισβάλλουν σε περισσότερα αρμενικά εδάφη;

(από την Uzay Bulut)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ