Γιώργος Βενετσανος: Η μικρή επανάσταση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Ένας άνθρωπος ή ένας δήμαρχος κρίνεται από το έργο του, επομένως μπορούμε να δούμε τα έργα του σημερινού Δημοτικού άρχοντα στις γειτονιές της Αθήνας μας. Ας τα απαριθμήσουμε λοιπόν:

Πάρκα με σκουπίδια
Ακαθάριστοι δρόμοι
Χώροι άθλησης κατεστραμμένοι
Χωματόδρομοι εν έτη 2023
Ρέματα ανοιχτά
Αδιάβατα πεζοδρόμια για πεζούς
Αδύνατη η προσβασιμότητα συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα σε πεζοδρόμια κ.α
Είναι καταστάσεις που χρειάζονται να διορθωθούν, πλην όμως η σημερινή ηγεσία του δήμου Αθήνας εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης, ενώ οι γειτονιές της που θα έπρεπε να αναπτύσσονται παραπαίουν, η οικονομία τους είναι στο ναδίρ, η παραβατικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και δεν γίνεται τίποτα από πλευράς δήμου για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.
Μπορεί ο απερχόμενος δήμαρχος να αρέσκεται να φτιάχνει “όμορφο” κατά την δική του άποψη το κέντρο της πόλης, πλην όμως παραβλέπει σημαντικά πράγματα όπως τα ανωτέρω.
Οι πολίτες της Αθήνας βαρέθηκαν να ακούνε μεγάλες εξαγγελίες (μεγάλος περίπατος) και να βιώνουν ταλαιπωρία. Παράλληλα η ασφάλεια των δημοτών μέσα στα ίδια τους τα σπίτια είναι πλέον ζητούμενο και αυτό το μαρτυρούν τα σιδερένια κάγκελα που βλέπουμε σχεδόν παντού στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ ο μέχρι σήμερα δήμαρχος λέει ότι θα την εξασφαλίσουν οι κάμερες και όχι ο αστυνομικός της γειτονιάς ή μικτά περίπολα μαζί με την δημοτική αστυνομία. Όταν θες να ξεφύγεις από ένα θέμα που σε καίει πετάς την μπάλα αλλού, αυτό μας θύμισε η θέση του για ηλεκτρονική παρακολούθηση.
Αύριο είναι μεγάλη ημέρα για τους Αθηναίους, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν δημοτικό άρχοντα που ξέχασε τους δημότες του στις γειτονιές και σε έναν ΔΟΎΚΑ που αν μη τι άλλο δίνει ελπίδα για να εφαρμόσει μέτρα ανακούφισης της καθημερινότητας των πολιτών, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές όπου χτυπά η καρδιά της καθημερινότητας, για να γίνει όμως πράξη απαιτείται μια μικρή επανάσταση των γειτονιών μας, συμμετέχοντας μαζικά στην ψηφοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ