Κλόουν είναι για τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν οι συλληφθέντες Αρμένιοι αξιωματούχοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τρεις κλόουν που αυτοαποκαλούνται ‘πρόεδροι’ περιμένουν την τιμωρία που του αξίζει», δήλωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, κατά την επίσκεψή του στην εγκαταλειμμένη πρωτεύουσα του Αρτσάχ, Στεπανακέρτ, την οποία οι Αζέροι αποκαλούν Χανκέντι.

Ο Αλίεφ υψώνοντας τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν στην πόλη του Ναγκόρνο Καραμπάχ είπε χαρακτηριστικά:

2 58

«Με τα χρόνια, δημιουργήσαμε μια ισχυρή πολιτική και νομική βάση για τη λύση του προβλήματος του Αζερμπαϊτζάν. Ταυτόχρονα, έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή οικονομία.

Την δημιουργήσαμε και οι επιτυχίες που σημειώθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία 20 χρόνια είναι εμφανείς. Ο κύριος λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στο Χανκέντι σήμερα είναι ο λαός του Αζερμπαϊτζάν, τα παιδιά του Αζερμπαϊτζάν. Μεγαλώσαμε τέτοια νεολαία που ήταν έτοιμοι να πεθάνουν για την πατρίδα τους και πήγαν να πεθάνουν.

Εμείς, ο λαός του Αζερμπαϊτζάν, είμαστε για πάντα υπόχρεοι σε αυτούς. Τόσο πριν από τρία χρόνια όσο και στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση τον Σεπτέμβριο, στρατιώτες και αξιωματικοί του Αζερμπαϊτζάν επέδειξαν αληθινό ηρωισμό, πατριωτισμό και θυσία. «Είμαστε περήφανοι για τον στρατό και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι η πηγή υπερηφάνειάς μας», είπε.

«Πήραμε τη γη μας πίσω»

Τόνισε ότι όσοι αυτοαποκαλούνταν «πρόεδρος» όταν ήταν οι Αρμένιοι στο Καραμπάχ είχαν αμφισβητήσει το Αζερμπαϊτζάν και μας είχαν απειλήσει:

3 16
Αναρωτιέμαι αν κάποιος καθόταν σε ένα από αυτά τα κτίρια και τηλεφωνούσε ως ‘πρωθυπουργός’, τόλμησε να μας απειλήσει.

«Προσεγγίσαμε αυτό το θέμα με μέτρο και υπομονή, όπως προσεγγίζουμε τα πάντα με μέτρο. Γιατί ξέραμε ότι θα έρθουμε εδώ. Το ήξερα αυτό. Ακριβώς πριν από 20 χρόνια, στις 15 Οκτωβρίου έδωσα αυτή την υπόσχεση στον λαό του Αζερμπαϊτζάν και στον εαυτό μου το 2003. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε, εκπληρώσαμε αυτό που ήθελε ο λαός του Αζερμπαϊτζάν για δεκαετίες. Πήραμε πίσω τα εδάφη μας, αποκαταστήσαμε εδαφική ακεραιότητα, και επίσης ανακτήσαμε την τιμή μας», είπε.

«Οι τρεις κλόουν περιμένουν την τιμωρία που του αξίζει»

Κατά την ομιλία του δήλωσε ότι αυτοί που αυτοαποκαλούνταν ‘πρόεδροι’ στο Καραμπάχ και συνελήφθησαν θα τιμωρηθούν.

«Τρεις κλόουν που κάθονται σήμερα εδώ και αυτοαποκαλούνται «πρόεδροι» περιμένουν την τιμωρία που τους αξίζει. Αναρωτιέμαι αν κάποιος καθόταν σε ένα από αυτά τα κτίρια και τηλεφωνούσε ως ‘πρωθυπουργός’, τόλμησε να μας απειλήσει. Αυτή τη στιγμή πίνει το τσάι του ενώ βρίσκεται υπό κράτηση. Εδώ, ένας άλλον αυτονομιστής που αυτοαποκαλούνταν «υπουργός Εξωτερικών», μας είπε σαρκαστικά ότι αν θέλουμε να φέρουμε τη σημαία του Αζερμπαϊτζάν στο Στεπαναρκέτ , θα πρέπει να ανοίξει μια πρεσβεία η χώρα μας. Πίνει επίσης το τσάι του ενώ βρίσκεται υπό κράτηση. Η σημαία μας είναι τώρα εδώ. Αυτό είναι ένα μάθημα για αυτούς. Νόμιζαν ότι αυτό που είπα ήταν απλώς μια λέξη. Όχι , έκανα αυτό που είπα, όλοι το ξέρουν, συμπεριλαμβανομένης της Αρμενίας. Δεν πρέπει να το ξεχάσουν. Δεν πρέπει να ξεχάσουν τον πόλεμο της πατρίδας. Δεν πρέπει να ξεχάσουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Ωστόσο, αν κάποιες δυνάμεις στην Αρμενία σκέφτονται να πάρουν εκδίκηση , θα πρέπει να δουν καλά αυτές τις φωτογραφίες», είπε.

İHA

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ