Οι Ελληνες έδειξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την τιμωρητική τους διάθεση και για την κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ήττα Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν μεγάλη και για αρκετούς, ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες αναμενόμενη. Η «δημοκρατία» είχε διαπιστώσει έγκαιρα κατά πού έβαιναν τα πράγματα.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, γινόταν σαφής μνεία στις ρωγμές που είχαν ανοίξει στο κυβερνητικό οικοδόμημα – και μάλιστα επισημαινόταν ο ρόλος που θα διαδραματίσει και τώρα και στο μέλλον η κοινωνική Δεξιά, που θα αντιταχθεί στις νεοταξικές πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, η «κυριακάτικη δημοκρατία» έγραφε τα εξής: «Ο απολογισμός στον πρώτο γύρο των εκλογών δείχνει ότι η πολιτική μονοκρατορία του πρωθυπουργού έχει ρηγματωθεί όχι από πλήγματα που δέχθηκε από την κεντροαριστερή αντιπολίτευση αλλά από ουσιώδη αμφισβήτηση των επιλογών του στο εσωτερικό της παράταξης. […] Στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται κυρίαρχο ρόλο θα παίξει ο χώρος της κοινωνικής Δεξιάς, που δεν συμμορφώνεται με τα παγκοσμιοποιητικά και εθνομηδενιστικά κελεύσματα των υπερεθνικών κέντρων. Η Νέα Δημοκρατία επί Μητσοτάκη είναι ολοκληρωτικά δοσμένη στο νεοταξικό “στρατόπεδο”».

Οι Ελληνες έδειξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την τιμωρητική τους διάθεση και για την κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, την οποία εκείνος επιδίωξε με τις δηλώσεις του, και για την αλαζονεία του ιδίου και των πρωτοκλασάτων στελεχών του αλλά και για τη χυδαία απόπειρα εκβιασμού των ψηφοφόρων, όπως έκανε ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης. Είναι αληθινά αχαρακτήριστες οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ότι αν δεν εκλεγόταν ο δήμαρχος της αρεσκείας του κ. Μητσοτάκη στο Χαλάνδρι, ο δήμος θα έχανε «όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης» για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Μπορεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει ακόμα την εξουσία, αλλά οι πολίτες κρατούν στο χέρι την αληθινή ισχύ – εκείνη της ψήφου τους. Οι εκλογείς μπορούν να επιβραβεύσουν τις επιτυχημένες πολιτικές επιλογές, δηλώσεις και πράξεις και επίσης έχουν τη δυνατότητα να τις καταδικάζουν με τρόπο που να μην επιδέχεται αμφισβητήσεως.
Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η αποδοκιμασία των κυβερνητικών πρακτικών ήταν ιδιαίτερα ηχηρή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ