Κοινό μέτωπο Μπάιντεν – Νετανιάχου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Ισραήλ έφτασε με το αεροσκάφος Air Force One ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν. Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Ισραήλπραγματοποιείται λίγες ώρες μετά το αιματοκύλισμα στο νοσοκομείο της Γάζας. Τον αμερικανό πρόεδρο υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κοινό μέτωπο Μπάιντεν – Νετανιάχου

Την «Ισλαμική Τζιχάντ» ουσιαστικά «φωτογράφισε» ο Τζο Μπάιντεν στην επίσκεψή του στο Ισραήλ, ως υπαίτια για την φονική επίθεση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Αμερικανός πρόεδρος από το Τελ Αβίβ, εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ ενώ από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο για μάχη «του πολιτισμού με εναντίον των δυνάμεων της βαρβαρότητας». Παράλληλα, οι ισραηλινές εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών κάνει λόγο για 332, ωστόσο οι Παλαιστίνιοι ανεβάζουν τον αριθμό στους 500.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκινά μια επίσκεψη διαβούλευσης για τον κλιμακούμενο πόλεμο στη Γάζα, ανέφερε δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται πάνω στο Air Force One. Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο εν μέσω ισχυρού αποσπάσματος ασφαλείας, ο Μπάιντεν αγκάλιασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην πίστα του αεροδρομίου. Μίλησαν για λίγο προτού αναχωρήσουν επιβαίνοντας σε αυτοκινητοπομπή.

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας «φαίνεται να προκλήθηκε από την άλλη πλευρά»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά τη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ, για την «αδιαμφισβήτητη» υποστήριξή του προς το Ισραήλ. Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξή του στο Ισραήλ σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως με βάση αυτά που έχει δει, ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα φαίνεται πως έγινε από την «άλλη πλευρά». «Οι ΗΠΑ θρηνούν μαζί με το Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου. Ο Μπάιντεν δήλωσε ακόμα πως η Χαμάς διέπραξε χειρότερες θηριωδίες από τον ISIS.

Η αγκαλιά κατά την άφιξη του Μπάιντεν

Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο αγκάλιασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην πίστα του αεροδρομίου.

polemos 1

Μίλησαν για λίγο προτού αναχωρήσουν επιβαίνοντας σε αυτοκινητοπομπή. «Καλωσορίσατε κύριε πρόεδρε, ο Θεός να σας έχει καλά που προστατεύετε το έθνος του Ισραήλ», είπε ο Χέρτζογκ στον Μπάιντεν, σύμφωνα με το γραφείο του ισραηλινού προέδρου. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ