Βερολίνο: Πέταξαν μολότοφ σε εβραϊκή συναγωγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί πολλές περιοχές του πλανήτη μετά την ένταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή.

«Άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από το δρόμο», έγραψε η κοινότητα της συναγωγής στο Twitter/Χ. Το πρωί της Τετάρτης δεκάδες αστυνομικοίέκαναν έρευνα μπροστά στη συναγωγή.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα σημειώθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ με στόχο την εβραϊκή συναγωγή Kahal Adass Jisroel που βρίσκεται στην συνοικία Μίτε στο Βερολίνο.

Σε ανακοίνωση της, η συναγωγή ανέφερε πως οι άγνωστοι πέταξαν δύο βόμβες.

Αρκετές ώρες αργότερα η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο που βρισκόταν έξω από τη συναγωγή και φώναζε αντισημιτικά συνθήματα.

Σοκαρισμένο από την επίθεση δήλωσε ότι είναι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γερμανίας.

«Οι οικογένειες από τη γειτονιά γύρω από τη συναγωγή είναι συγκλονισμένες και αναστατωμένες. Τα λόγια γίνονται πράξεις. Η ιδεολογία της Χαμάς για εξόντωση ενάντια σε οτιδήποτε εβραϊκό έχει επιπτώσεις και στη Γερμανία».

Το περιστατικό με την ρίψη μολότοφ έξω από συναγωγή στο Βερολίνο σχολίασε ο Όλαφ Σολτς. Ο γερμανός καγκελάριος εξέφρασε την οργή και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που σημειώθηκε από αγνώστους, δίνοντας το στίγμα των θέσεών του.

«Θέλω να πω ξεκάθαρα ότι είμαι εξοργισμένος. Με εξοργίζουν προσωπικά αυτά που φωνάζουν και κάνουν κάποιοι», τόνισε στην διάρκεια επίσκεψής του στην Αίγυπτο. Και πρόσθεσε: «Οι επιθέσεις εναντίον εβραϊκών θεσμών και οι πράξεις βίας στους δρόμους μας είναι ποταπές και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην Γερμανία».

Θυμιζουμε τι συνέβη. Δύο άνδρες με καλυμμένο το πρόσωπο έριξαν νωρίς σήμερα το πρωί βόμβες μολότοφ εναντίον συναγωγής στο κέντρο του Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι έχει συλλάβει έναν άλλον άνδρα ο οποίος φώναζε αντισημιτικά συνθήματα! Δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό έσπασαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς να προκληθούν ζημιές, σημείωσε πηγή κοντά στα γεγονότα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά το συμβάν. Στο μεταξύ, στην Γερμανία έχει ενισχυθεί η ασφάλεια γύρω από εβραϊκούς θεσμούς, καθώς αυξάνεται η ένταση μεταξύ αραβόφωνης και εβραϊκής κοινότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ