Η Ρωσία αποσύρει τους πολίτες της από την περιοχή, ο Μπάιντεν πιέζει τον Νετανιάχου να μην εισβάλει στη Γάζα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λιβανέζικη MEA Airlines ακύρωσε επίσης τις μισές πτήσεις και μετέφερε το 60% των αεροσκαφών της στην Τουρκία για «λόγους ασφαλείας»!

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές θέλουν το Ισραήλ να έχει επικοινωνήσει με το αεροδρόμιο του Λιβάνου, απειλώντας με πλήγμα εάν η Χεζμπολάχ δεν σταματήσει τις επιθέσεις στα ισραηλινά σύνορα.

Αυτές οι αναφορές, είναι από υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από την κλιμάκωση των συγκρούσεων στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη:

Τι συνέβη σήμερα στα σύνορα με το Λίβανο

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση σε θέσεις των Ισραηλινών κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων με τον Λίβανο χρησιμοποιώντας αντιαρματικά, κατευθυνόμενους πυραύλους και πυρά, χτυπώντας πέντε ισραηλινές τοποθεσίες στις φάρμες Shebaa και Kfar Shuba

– Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή του Kafr Shuba, καθώς και τις φάρμες Bastra και Shanoh στο νότιο Λίβανο.

Παρέμβαση από το ρωσικό ΥΠΕΞ

«Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή επιδεινώνεται. Συνιστούμε θερμά στους Ρώσους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην περιοχή, ειδικά στο Ισραήλ, τον Λίβανο, την Ιορδανία και τα παλαιστινιακά εδάφη».

Τι σημαίνει αυτό:

Η ανησυχία για τη συμμετοχή της Χεζμπολάχ στον πόλεμο, που σύρει τον Λίβανο στη σύγκρουση, αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Εάν συμβεί αυτό, οι κίνδυνοι για μια πολύ μεγαλύτερη περιφερειακή σύγκρουση με παγκόσμιες επιπτώσεις αυξάνονται δραστικά.

Μόλις εχθές Ιρακινός διπλωμάτης προέβλεπε ότι το Ιράν θα εμπλακεί στον πόλεμο μέσω της Χεζμπολάχ εάν το Ισραήλ εισέλθει στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν το Ισραήλ να αλλάξει τα σχέδια του και να μην εισβάλλει.

Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Μπορούν να αποδεχτούν το τέλος της (μισητής στο Ιράν) Χαμάς ή να συμμετάσχουν στον πόλεμο και θα στηρίξουν τον εχθρό του εχθρού τους…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ