Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα για την ανθρωπιστική βοήθεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξε πριν από λίγο το πέρασμα της Ράφα για την ανθρωπιστική βοήθεια. Η στιγμή που περίμεναν εδώ και μέρες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής στη Γάζα έφτασε σήμερα μετά από δεκάδες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια έχουν ξεκινήσει να περνούν από την Αίγυπτο στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω του περάσματος της Ράφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χαμάς η «αυτοκινητοπομπή βοήθειας που υποτίθεται ότι θα εισέλθει σήμερα περιλαμβάνει 20 φορτηγά που μεταφέρουν
φάρμακα, ιατρικές προμήθειες και περιορισμένη ποσότητα τροφίμων (κονσερβοποιημένα προϊόντα)».  

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Reuters, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ δήλωσε ότι τα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου μπορεί να ανοίξουν το Σάββατο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα γίνει προκειμένου να απομακρυνθούν ξένοι πολίτες.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία έλεγε ότι «έλαβε πληροφορίες» ότι το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει στις 10 π.μ. «Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα παραμείνει ανοιχτό για τους ξένους πολίτες να αναχωρήσουν από τη Γάζα», πρόσθεσε.

Αναμένουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα σε περίπτωση που ανοίξουν και οι πολίτες των ΗΠΑ που επιχειρούν να εισέλθουν στην Αίγυπτο θα πρέπει να αναμένουν ένα δυνητικά χαοτικό και άτακτο περιβάλλον και στις δύο πλευρές του περάσματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Περίπου 175 φορτηγά με φάρμακα, τρόφιμα και νερό έχουν κολλήσει στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ