Αθώος δηλωσε στο δικαστήριο του Μαϊάμι ο Μενεντεζ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής δήλωσε αθώος ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν στην κατηγορία ότι ενήργησε ως «μη εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν στις 12 Οκτωβρίου τον Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιου Τζέρσι, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ότι μεταξύ 2018-2022 ενήργησε για λογαριασμό αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου!

Ενώπιον του δικαστή Σίντνεϊ Στάιν, ωστόσο, ο Μενέντεζ επέμεινε στην αθωότητά του. Σε προηγούμενη δήλωσή του ο ίδιος σημείωνε πως η συσσώρευση νέων κατηγοριών σε βάρος του δεν δείχνει αυτόματα και την αλήθεια. Θυμίζουμε, ο γερουσιαστής και η σύζυγός του Ναντίν έχουν κατηγορηθεί ότι έλαβαν ράβδους χρυσού και μαζί εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι. Όλα αυτά ως αντάλλαγμα για να ασκήσουν επιρροή προκειμένου να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου και να παρέμβουν ενεργά… βάζοντας το χεράκι τους στις βαρύγδουπες έρευνες των αρχών σε βάρος των επιχειρηματιών!

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Μενέντεζ βρίσκεται στο στόχαστρο ομοσπονδιακής έρευνας, αλλά ουδέποτε καταδικάστηκε. Όπως ορίζεται από τους κανόνες του Δημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όμως αρνείται να παραιτηθεί από γερουσιαστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ