Κοσσυφοπέδιο: Δημιουργείται Κίνημα για «Εγκατάλειψη της Ισλαμικής Θρησκείας»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Σαββατοκύριακο στην κωμόπολη Ντετσάν συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Μύησης για τη συγκρότηση του Κινήματος για την Οικειοθελή Εγκατάλειψη της Ισλαμικής Θρησκείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος  Ζεκίρ Μεχμετάι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο οποίος είπε ότι στη σχετική συνάντηση προσκλήθηκαν γνωστές προσωπικότητες.

Αυτό το Κίνημα της απεξάρτησης από το Ισλάμ, έχει πυροδοτήσει πολλές συζητήσεις, πολλά σχόλια και αντιδράσεις υπέρ και κατά και πολλοί από αυτούς έχουν αντιδράσει δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Ισλάμ είναι πολιτική θρησκεία…

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Good Morning Albanians» στο Euronews Albania, ο Μεχμετάι είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία ήρθε μετά από αίτημα των ίδιων των πολιτών που ζήτησαν τον χωρισμό τους από το Ισλάμ, όχι καταναγκαστικά αλλά δημοκρατικά καθώς το θεωρούν πολιτική θρησκεία.

«Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες το εξέφρασαν με το στόμα τους, κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό, είναι προτιμότερο να εγκαταλείψουμε δημοκρατικά την ισλαμική θρησκεία.

Αυτό έχει προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στην κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης στο Κοσσυφοπέδιο… ωστόσο, δεν έχουμε καμία θεσμική αντίδραση, από θρησκευτικούς θεσμούς ή από το κράτος.

 Το αίτημά των Κοσοβάρων είναι να εγκαταλείψουν το Ισλάμ και να στραφούν σε άλλη θρησκεία, μάλλον στον Καθολικισμό, καθώς το Ισλάμ είναι πολιτική θρησκεία και βλάπτει το Κόσοβο και το λαό του.

Στα χρόνια μετά τον πόλεμο, το Ισλάμ καταχράστηκε την πίστη τους και θεωρήθηκε πολιτική θρησκεία. Υπάρχουν πάνω από 500 τζαμιά στο Κοσσυφοπέδιο, λέγεται ότι έχουν αλλάξει σε όλα και δεν είναι αυτά που αποτελούσαν την παραδοσιακή θρησκεία, έγινε εξτρεμιστική μετά τον πόλεμο», είπε ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Κοσόβου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ