Νότα διαμαρτυρίας της Αρμενίας προς τη Ρωσία για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Ερεβάν, Σεργκέι Κοπίρκιν, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, όπου του παραδόθηκε σημείωμα διαμαρτυρίας.

Η νότα αναφέρεται στις ‘απαράδεκτες δηλώσεις και χαρακτηρισμούς προς τους Αρμένιους αξιωματούχους σε ρωσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ομοσπονδιακής εμβέλειας.

Σύμφωνα με το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών, οι προσβλητικές δηλώσεις έγιναν στο κανάλι «Ένα» στις 23 Οκτωβρίου, όπου ««στη διάρκεια του, έγιναν προσβλητικές και εντελώς απαράδεκτες δηλώσεις κατά υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Δημοκρατίας της Αρμενίας».

Ωστόσο, δεν αναφέρεται για ποιοι είναι οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί και σε ποιους απευθύνθηκαν.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι το Ερεβάν αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία για την επικύρωση του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ακόμη και πριν το δικαστήριο εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόσθεσε επίσης ότι η Αρμενία δεν έχει αλλάξει τίποτα στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Ωστόσο, πρόσθεσε για «ένα δύσκολο στάδιο των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας», σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα “Μόσχα24”.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ