Πως περιγραφει τους ξαφνικούς θανατους των παιδιών της η νεαρή μητερα απο την Πατρα: Εκεί που παίζαμε, ξαφνικά χανόταν – Γυρνούσαν τα μάτια της και έμενε λιπόθυμη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση με τους θανάτους δύο παιδιών στην Πάτρα που «έσβησαν» κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με τους γιατρούς να «ενεργοποιούνται» με άμεσα αντανακλαστικά, στον απόηχο της υπόθεσης στην ίδια πόλη που συντάραξε το πανελλήνιο.

Για πρώτη φορά, η 23χρονη μητέρα που έχασε τα δύο κοριτσάκια της μέσα σε έναν χρόνο, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε η οικογένεια. Το δύο μηνών μωρό άφησε την τελευταία του πνοή στο Παίδων «Αγία Σοφία» μόλις πριν από μια εβδομάδα κι ενώ οι γιατροί μιλούσαν για καλή κλινική κατάσταση του παιδιού, το οποίο δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί ζήτησαν να γίνει εκτάκτως η νεκροψία στο βρέφος, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα ευρήματα.

Πριν από ένα έτος, η οικογένεια έχασε ένα μωρό μόλις 20 ημερών το οποίο βρέθηκε νεκρό στην κούνια του. Το μικρό κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί σε θερμοκοιτίδα όταν γεννήθηκε ωστόσο δεν είναι γνωστό αν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» η ιατροδικαστική έκθεση δεν αναφέρει αιτία θανάτου, καθώς δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Μάλιστα, άλλο ένα στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η γιαγιά των δύο βρεφών έχασε ένα παιδάκι σε ηλικία 1,5 ετών, το οποίο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σπασμούς και αφού έλαβε εξιτήριο, εντοπίστηκε νεκρό στην κούνια του, λίγες μέρες αφότου είχε επιστρέψει στο σπίτι. Η ιατροδικαστική αναφέρει ότι το κοριτσάκι έσβησε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Με βουρκωμένα μάτια, η νεαρή μητέρα των δύο αδικοχαμένων κοριτσιών ζητά να μάθει την αλήθεια για τους θανάτους των παιδιών της. Η ίδια περιέγραψε ότι το 20 μηνών κοριτσάκι της εμφάνιζε σπασμούς και αυτός ήταν ο λόγος που μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε. «Κάθε μέρα ρωτούσα τι έχει το παιδί και δεν μου απαντούσαν» λέει η 23χρονη μητέρα μιλώντας στην εκπομπή Tlive.

«Ημουν εκεί όλες τις ώρες. Εκεί που παίζαμε, ξαφνικά χανόταν. Γυρνούσαν τα μάτια της και έμενε λιπόθυμη» περιέγραψε η 23χρονη προσθέτοντας ότι αμέσως καλούσε τους γιατρούς. «Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, που μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε», περιέγραψε η 23χρονη.

Μιλώντας για τον θάνατο του πρώτου παιδιού της, η ίδια ανέφερε ότι βρισκόταν μαζί του όταν εκείνο άρχισε να κάνει περιέργους ήχους. Αφού το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αχαγιάς, μετά από μισή ώρα ενημερώθηκαν ότι ήταν νεκρό, σύμφωνα με τη μητέρα.

«Το μόνο που θέλω είναι τους δικούς μου και κανέναν άλλον. Και το παιδί μου αν γινόταν, αλλά…» περιέγραψε στην εκπομπή ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τον θάνατο της 1,5 έτους αδερφής της το 2014, δήλωσε ότι οι γιατροί τους είχαν πει ότι πρέπει να γίνει γονιδιακός έλεγχος. «Μας είπαν πως θα γίνει προγονιδιακός έλεγχος που θα πάει επτά γενιές πίσω. Το ίδιο είπαν και σε εμένα. Τώρα έχει ξεκινήσει αυτός ο έλεγχος» ανέφερε η 23χρονη που έχασε και τα δύο της παιδιά.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν υπάρχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών στην οικογένεια, η 23χρονη απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι οι γιατροί τους είχαν ενημερώσει ότι δεν ήταν καλή η κατάσταση, κανείς ωστόσο δεν περίμενε αυτή την τραγική κατάληξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ