Περιπλέκεται η υπόθεση με τα δύο αδελφάκια στην Πάτρα: Πού ξέρω ότι η κόρη μου δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιπλέκεται η υπόθεση με τα δύο νεκρά αδελφάκια στην Πάτρα, τα οποία «έφυγαν» κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέσα σε ένα χρόνο, ξυπνώντας μνήμες από την υπόθεση Πισπιρίγκου που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Την ώρα που οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί με την Εισαγγελία Εφετών Πατρών να δίνει εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, οι γιατροί των νοσοκομείων όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή τα δύο μωρά, στο διάστημα 15 μηνών, η μητέρα τους εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές ζητώντας να λάμψει η αλήθεια.

Την ίδια ώρα ωστόσο, οι δηλώσεις της γιαγιά των δύο κοριτσιών, προκαλούν αίσθηση και εγείρουν προβληματισμό. Στον απόηχο της ανακοίνωσης του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην οποία αναφέρεται ότι υπήρχαν καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, η μητέρα της 23χρονης μητέρας δηλώνει: «Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Κρατάω μικρό καλάθι. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Πού ξέρω ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;».

Όπως είπε η ίδια, η Ειρήνη είναι «πολύ περίεργο παιδί». «Έχει μπλεχτεί η μητριά της που δεν έχω καλές σχέσεις μαζί της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράει έτσι η Ειρήνη. Εμένα μου άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, όχι για να ταΐσει εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου» ανέφερε μιλώντας στο Live news.

Μιλώντας για τον θάνατο του δυο μηνών παιδιού που κατέληξε στο Παίδων Αγία Σοφία, η μητέρα της 23χρονης ανέφερε: «Για εμένα μπορεί να υπάρχουν παραλήψεις. Δεν γίνεται 1,5 μήνα μέσα στο νοσοκομείο να μην βρίσκουν τι έχει» είπε και συνέχισε: «Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο. Ένα πουπούλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν την ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε».

Η γιαγιά των αδικοχαμένων παιδιών συνέχισε: «Στο Καραμανδάνειο έκατσε 3 ημέρες νομίζω, στο οποίο είπαν να φύγει για Αθήνα, για περαιτέρω εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται ενώ πάθαινε συχνές κρίσεις, έπαθε κανά 2-3 φορές, την προηγούμενη εβδομάδα. Ούτε στο μηχάνημα το βάλανε, ούτε στη ΜΕΘ το βάλανε. Υποτίθεται το είχαν ”ξεζουμίσει” να του κάνουν εξετάσεις και από το αίμα. Μέχρι που κάποια δόση της βάλανε και αίμα γιατί είχε πέσει ο αιματοκρίτης από τις πολλές εξετάσεις. Και ενώ της δίνανε αγωγή το παιδί ξανάπαθε κρίσεις».

Αναφερόμενη στο 20 ημερών βρέφος, το παιδί που πέθανε πριν από 15 μήνες, η μητέρα της 23χρονης ανέφερε: «Χάθηκε στον ύπνο του στην ουσία. Της έκανε ένα περίεργο ήχο και το είδε μαύρο, κρύο κάπως και ειδοποίησε το ασθενοφόρο πάλι» είπε και σε ερώτηση που δέχτηκε για το παιδί 1,5 έτους που έχασε η ίδια το 2014, όταν η Ειρήνη ήταν ακόμα έφηβη, απάντησε: «Ήταν 1,5 χρονών. Στο δικό μου, υπήρχε υποτίθεται, λοίμωξη κατωτέρου αναπνευστικού κρυφή πνευμονία, κάπως έτσι» είπε και ευχήθηκε να είναι γονιδιακό το πρόβλημα.

Το «περίεργο» περιστατικό που αποκάλυψε η 23χρονη

Νωρίτερα, η 23χρονη μητέρα μίλησε στην εκπομπή Tlive, και δήλωσε δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι το μωρό της κατέληξε μπροστά στα μάτια της. Η 23χρονη Ειρήνη ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για γονιδιακό έλεγχο, ενώ επέμεινε ότι τα παιδιά της ήταν υγιή και παρά το πλήθος εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν, η ίδια δεν έλαβε απάντηση από τους γιατρούς. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα, η δήλωσή της ότι ήταν παρούσα όταν το παιδί μιας φίλης της πέθανε με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που κατέληξαν και τα δικά της μωρά.

«Επειδή υπάρχει και η δίκη για τον χαμό της Τζωτρζίνας, θα έχουμε γρήγορα τα αποτελέσματα»

Η δικηγόρος της νεαρής μητέρας, Βούλα Δημητριάδου, δήλωσε στο Live News: «Περιμένετε κάποια άλλη συμπεριφορά από ένα παιδί που δεν ένιωσε τη μητρική αγάπη. Περιμένετε κάποια άλλη συμπεριφορά όταν ένα παιδί βγαίνει να μαζέψει λεφτά για να τα πάει στους δικούς του. Περιμένετε να έχετε μια διαφορετική έκφραση, όταν το ίδιο το παιδί γεννούσε δεν είχε δίπλα τη μητέρα του. Το μέλημά μας είναι να μάθουμε από ποια αίτια έφυγαν τα παιδιά. Τα μόνο που μου είπε είναι πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάπνιζε» ανέφερε και πρόσθεσε: «Επειδή υπάρχει και η δίκη για τον χαμό της Τζωτρζίνας, θα έχουμε γρήγορα τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική. Πρέπει να πάψει η κοινωνία να καταδικάζει πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν μπορούμε να συνδέουμε υποθέσεις. Μιλήσαμε σήμερα και μου είπε πως το μόνο που θέλει είναι να φύγει από την μικρή κοινωνία που ζει. Ο τρόπος που μιλάει για τη μητέρα της είναι δείχνει πως δεν μπορεί να πει ψέματα. Το εάν δεν μπορεί να κλάψει αυτό το παιδί θα πρέπει να μας προβληματίσει. Μήπως έκλαιγε όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχε κανέναν δίπλα της;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ