Ο Στρατός της Αιγύπτου παρατάχθηκε κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης συνεχίζονται, μια αξιοσημείωτη κίνηση παρατηρήθηκε από την Αίγυπτο.

Ο Στρατός της Αιγύπτου, προέβη σε επίδειξη δύναμης παρατάσσοντας τις δυνάμεις του στα σύνορα με το Ισραήλ, στο ενδεχόμενο επίθεσης του Ισραήλ που θα μπορούσε να προξενήσει ανασφάλεια στην Αίγυπτο, γράφει η τουρκική Haberler.

Καθώς εντάθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η ένταση στην περιοχή έφτασε στο αποκορύφωμά της.

Στη Μέση Ανατολή, όπου χτυπούν οι καμπάνες του πολέμου, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι επιθεώρησε πρόσφατα την 4η Τεθωρακισμένη Μεραρχία στο Σουέζ, κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Οι νέες εξελίξεις παρατηρούνται στην περιοχή εξαιτίας της ενδεχόμενης χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ.

Οι εικόνες του αιγυπτιακού στρατού κατά την επιθεώρηση του Σίσι τράβηξαν τη διεθνή προσοχή. Προκάλεσαν, μάλιστα,  σχόλια για «επίδειξη δύναμης εναντίον του Ισραήλ».

«Προστατεύουμε την εθνική ασφάλεια»

Ο πρόδρος Σίσι, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης δήλωσε:

«Ο αιγυπτιακός στρατός στοχεύει να προστατεύσει την Αίγυπτο και την εθνική της ασφάλεια με τη δύναμή του, το καθεστώς, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά του. Λέω στους Αιγύπτιους ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούν βία με λογική και σύνεση, χωρίς να καταφεύγουν σε σκληρότητα».

Η Αίγυπτος στη Λωρίδα της Γάζας, «διαδραματίζει θετικό ρόλο στον έλεγχο της κλιμάκωσης και προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση και να καθιερώσει εκεχειρία. Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας και να ανακουφίσουμε τον πόνο τους», είπε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ