Η Αρμενία ενισχύσει την άμυνά της με όπλα από την Ινδία και τη Γαλλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ινδίας «Economic Times of India» το Νέο Δελχί ετοιμάζεται να στείλει περισσότερα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό για να ενισχύσει την άμυνά της Αρμενίας.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές της εφημερίδα, τονίζοντας ότι το Ερεβάν είναι «στρατηγικός εταίρος» του Νέου Δελχί στον Νότιο Καύκασο.

Ανώτερος Αρμένιος αξιωματούχος φέρεται να επισκέφτηκε πρόσφατα την Ινδία για να συζητήσει την αγορά περισσότερων όπλων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε αφού η Ινδία, σύμφωνα με συμβόλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που συνήφθησαν το 2022, παρέδωσε την πρώτη παρτίδα όπλων στην Αρμενία μέσω Ιράν τον Ιούλιο-Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η αποστολή περιελάμβανε εκτοξευτές πυραύλων Pinaka, αυτοπροωθούμενες και ρυμουλκούμενες εγκαταστάσεις πυροβολικού, συστήματα αεράμυνας, αντιαρματικοί πύραυλοι, ρουκέτες και πυρομαχικά.

Οι Economic Times of India γράφουν ότι η Ινδία έχει καθιερωθεί ως «αξιόπιστος προμηθευτής όπλων» ικανός να ικανοποιήσει τις ανάγκες του εταίρου της στον Νότιο Καύκασο. Εξ ου και η επιθυμία του Ερεβάν να αγοράσει σημαντικά περισσότερα όπλα από την Ινδία.

Το ινδικό δημοσίευμα δεν παρέχει λεπτομέρειες για την πρόσθετη εντολή του Ερεβάν και περιορίζεται στα λόγια των ειδικών ότι «μιλάμε για μέσα που αυξάνουν την αμυντική ικανότητα της Αρμενίας».

2 105
Δοκιμή αντιαεροπορικού πυραύλου Μιστράλ

Τα όπλα που έχουν ήδη παραδοθεί στην Αρμενία υποβάλλονται προς το παρόν σε μια σειρά δοκιμών, τα αποτελέσματα των οποίων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αρμενικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και Υποθέσεων Ασφάλειας, Αντράνικ Κοτσαριάν, αποδείχθηκαν «πολύ ικανοποιητικά».

Η Αρμενία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία προμήθειας όπλων με τη Γαλλία, βάσει της οποίας θα λάβει συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ και αντιαεροπορικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Mistral.

Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει τη συμμετοχή Γάλλων στρατιωτικών ειδικών στην εκπαίδευση των Αρμενίων στρατιωτών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ