Military Watch: Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 25 Οκτωβρίου 2023, το περιοδικό Military Watch, το οποίο ειδικεύεται σε στρατιωτικές υποθέσεις, αποκάλυψε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αμερικανική διοίκηση εάν διατηρούσε τις δυνάμεις της αναπτυγμένες στη Μέση Ανατολή.

Το περιοδικό ανέφερε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ υπερδιπλασιάστηκε, φθάνοντας τα 2,02 τρισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος έως τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με μόλις περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το προηγούμενο έτος.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αυτοί οι αριθμοί ήρθαν μια μέρα πριν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζητήσει από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει έναν άλλο προϋπολογισμό ξένης στρατιωτικής βοήθειας που στοχεύει κυρίως στη στήριξη της ουκρανικής πολεμικής προσπάθειας.

1 292
«Δεν μπορεί να συσσωρεύεται χρέος επ’ αόριστον: Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ διπλασιάζεται καθώς εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προσπαθειών νέου πολέμου»

Το 58% του προϋπολογισμού έκτακτης ξένης στρατιωτικής βοήθειας ύψους 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθεί στην Ουκρανία, ενώ άλλα 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια θα σταλούν στο Ισραήλ.

Το περιοδικό σημείωσε ότι αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη χρηματοδότηση των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, ειδικά υπό το φως του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος και των αυξημένων δαπανών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση του προϋπολογισμού των ΗΠΑ

Το περιοδικό προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, καθώς οι ετήσιες πληρωμές τόκων για το χρέος αναμένεται να υπερβούν ολόκληρο τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου πριν από το 2030.

Το περιοδικό τόνισε ότι αυτή η κατάρρευση θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για την αμερικανική άμυνα και μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των δαπανών για τεχνολογία και όπλα, γεγονός που μπορεί να αποδυναμώσει τη στρατιωτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ