Ποια νεα στοιχεία έφερε στο φως η Αγγελικη Νικολούλη σχετικά με τους θανάτους δύο παιδιών, 20 ημερών και 2 μηνών, της ίδιας οικογένειας από την Αχαΐα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τους θανάτους δύο παιδιών, 20 ημερών και 2 μηνών, της ίδιας οικογένειας από την Αχαΐα, σε μια υπόθεση που ήδη η Εισαγγελία Εφετών Πατρών έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Χθες, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποκάλυψε τα αίτια του θανάτου του πρώτου βρέφους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του μωρού οφείλεται σε πνευμονίτιδα που προκλήθηκε από εισρόφηση, όπως αναφέρεται στην ιστολογική εξέταση που έγινε στο 19 ημερών κοριτσάκι. Στις τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους δεν προέκυψε κάτι.

Όσον αφορά στο δεύτερο κοριτσάκι της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου, ηλικίας δύο περίπου μηνών, οι γιατροί στο «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύτηκε για ενάμιση μήνα, είχαν κάνει μέχρι και τοξικολογικές εξετάσεις χωρίς να βρουν κάτι το ιδιαίτερο. Αυτός είναι ο λόγος που ζητήθηκε να γίνει νεκροτομή και περαιτέρω έλεγχος με ιστολογικές εξετάσεις. Μάλιστα το παιδιατρικό Νοσοκομείο προχώρησε και σε γονιδιακό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτή είναι η αιτία θανάτου του δύο άτυχων παιδιών.

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη επικοινώνησε με το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών, όπου η νεαρή γυναίκα γέννησε το πρώτο της παιδί και από εκεί τους ενημέρωσαν ότι όταν το παιδί πήρε εξιτήριο ήταν καλά.

«Το παιδί γεννήθηκε 1η Ιουνίου του 2022. Έμεινε περίπου 6-7 μέρες και μετά πήρε εξιτήριο. Όλες οι εξετάσεις του ήταν φυσιολογικές όταν πήρε εξιτήριο από εμάς. Το παιδί ήταν καλά. Ως είθισται δύο μέρες μετά το εξιτήριο, έγινε επανέλεγχος στο νεογνό και διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα καλά. Από την μονάδα νεογνών του νοσοκομείου συστήθηκε για τις όποιες επιπλέον εξετάσεις του νεογνού να γίνουν με ραντεβού στο Καραμανδάνειο. Δεν φεύγει ποτέ παιδί από εμάς, αν δεν είναι καλά», ανέφεραν πηγές στο «Φως στο Τούνελ».

Η μητέρα των δύο παιδιών μιλώντας στην εκπομή αποκάλυψε πως και η δική της μητέρα είχε χάσει ένα κοριτσάκι 17 μηνών, ενώ με νεκρό παιδί και μάλιστα κοριτσάκι 6 μηνών, βρέθηκε και η συγκάτοικος της. Το παιδί αυτό είχε μεταφερθεί με σπασμούς σε Νοσοκομείο όπου και κατέληξε, με πιθανό αίτιο θανάτου την επιληψία.

«Το παιδί χλώμιαζε, γύρναγε τα ματάκια της και χανόταν. Την τρίτη φορά ήταν πιο σοβαρό το επεισόδιο και της αυξήσαν την δοσολογία του φαρμάκου και εγώ είπα γιατί να γίνει αυτό αφού είναι βρέφος ακόμα. Ξαφνικά μέσα σε μια μέρα το παιδί μου έφυγε από την ζωή», είπε μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ», η 23χρονη μητέρα για το κοριτσάκι της που πέθανε στο Αγία Σοφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ