Συρια: Γιόρτασαν με λαμπρότητα την 28η Οκτωβρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «ΟΧΙ» εορτάστηκε με λαμπρότητα στην Συρία, την οποία θεωρούμε εχθρική χώρα. Στην Τουρκία, που ο Μητσοτάκης θεωρεί σύμμαχο, δεν θα τολμούσε να υψώσει Έλληνας ελληνική σημαία σε δημόσια θέα!

Oxi Day celebrated in Damascus, Syria

Η επέτειος του «ΟΧΙ» εορτάστηκε κατά την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στην Συρία, στις 27 Οκτωβρίου. Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη του 10ου, η Θεία Λειτουργία ετελέσθη στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στην Δαμασκό, μια ημέρα πριν από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Romanos Al-Hannah, εκπροσώπου του Πατριαρχείου, παρουσία των Αρχιεπισκόπων Moses Al-Khoury και Arsanios Dahdel.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Έλληνας πρέσβης στην Δαμασκό, Νικόλας Πρωνοτάριος, προσωπικό της πρεσβείας και μέλη της κοινότητας. Μετά το πέρας αυτής, ο κλήρος συνεχάρη τον Έλληνα διπλωμάτη και τους παρόντες εις το όνομα του Πατριάρχη, προσφέροντας την ευλογία και τις πατρικές του προσευχές, και ευχόμενος στο ελληνικό κράτος ευημερία και ευλογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ