Η Ιταλία στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Σλοβενία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την κροατική «Jutarnji» ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αρχίσει να εισάγουν προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά τους.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, η Ιταλία τοποθέτησε στρατό οπλισμένο μέχρι τα δόντια στα σύνορα με τη Σλοβενία, γράφει το κροατικό δημοσίευμα.

Ιταλοί στρατιώτες κοντά στα σύνορα βοηθούν την αστυνομία να εκτρέψει την κυκλοφορία από τον αυτοκινητόδρομο για να ελέγξει οχήματα και επιβάτες.

Μια παρόμοια ενέργεια έλαβε ο ιταλικός στρατός πριν από τρία χρόνια, όταν έστειλε πάλι στρατιώτες για να βοηθήσουν στην εκστρατεία «Ασφαλείς Δρόμοι», κυρίως για να παρακολουθούν την παράνομη μετανάστευση κατά μήκος των συνόρων με τη Σλοβενία.

Μετά την Ιταλία, στις 21 Οκτωβρίου, η κυβέρνηση της Σλοβενίας εισήγαγε συνοριακούς ελέγχους με την Ουγγαρία και την Κροατία. Όπως και η Ιταλία, ανακοίνωσαν ότι οι έλεγχοι θα διαρκέσουν τουλάχιστον 10 ημέρες. Αναμένεται ότι αυτές οι ενέργειες θα συνεχιστούν.

Και τα 27 κράτη μέλη του Σένγκεν επιτρέπεται να θεσπίσουν προσωρινά συνοριακούς ελέγχους «σε περίπτωση σοβαρής απειλής για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια».

Προς το παρόν, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 11 κράτη μέλη Σένγκεν εφαρμόζουν κάποια μορφή συνοριακού ελέγχου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ