Ζήτω η φοροδιαφυγή!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Διαβάζω και ως Έλληνας πολίτης και φορολογούμενος προβληματίζομαι αν αυτά που διαβάζω είναι σοβαρά ή μη για τη νέα εφαρμογή : «Η ΑΑΔΕ κάνει δύο βήματα μπροστά. Ένα βήμα ψηφιακού εκσυγχρονισμού και ένα βήμα για την αντιμετώπιση της παρανομίας, της φοροδιαφυγής. Σε σχέση με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό είναι σημαντικό ότι προχωρεί πια αυτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα, η ψηφιακή πλατφόρμα για τις καταγγελίες σε σχέση με τη φοροδιαφυγή. Και δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία ψηφιακού εκσυγχρονισμού της ΑΑΔΕ. Υπάρχουν και άλλες πολλές. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε η σχετική πλατφόρμα για τη λήψη ψηφιακά του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας». Μάλιστα ορίζουν και αμοιβή κλιμακωτή ανάλογα με την αξία της συναλλαγής. Θα ξεκινάει από τα 100 ευρώ και μπορεί να φτάνει έως και το 10πλάσιο της αξίας της απόδειξης, με ανώτατο όριο τα 3.000 ευρώ.

Καλά όλα αυτά υποτίθεται για να χτυπήσετε την φοροδιαφυγή και γράφω  υποτίθεται γιατί έτσι είναι, με αυτό που μοστράρουν το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν καταγγελίες αντεκδίκησης και μόνο και οι οποίες να μην μπορούν να αποδειχθούν ή αν είναι επώνυμες να ακολουθήσει και μήνυση από την πλευρά του καταγγελλόμενου προς οποίον τον κατηγορεί, φαύλος κύκλος δηλαδή.

image
Ο Γιώργος Βενετσάνος

Αν ο σημερινός υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης θέλει πραγματικά να πιάσει στην τσιμπίδα του υπουργείου οικονομικών όσους έχουν το σπορ να φοροδιαφεύγουν τότε πρέπει να κάνει το εξής απλό, να δώσει κίνητρο στον πολίτη, όχι μετατρέποντας το σε απεχθή ρουφιάνο, αλλά κάνοντας τον να επιλέγει συνειδητά την απόδειξη από τον γιατρό, τον υδραυλικό, τον δικηγόρο, τον έμπορο, καθώς και πάσης άλλης φύσεως ελεύθερο επάγγελμα και αυτό γίνεται εφαρμόζοντας την πρακτική της φοροαπαλλαγής, έτσι κερδίζει ο πολίτης κρατώντας την προσωπική του αξιοπρέπεια και το κράτος του οποίου τα ταμεία του υπουργείου οικονομικών θα αρχίσουν να γεμίζουν. Όλα τα άλλα που μας λένε και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις είναι κενές περιεχομένου, που βοηθούν παρά πολεμούν την φοροδιαφυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ