Η Αίγυπτος άρχισε την κατασκευή νοσοκομείου πεδίου στα σύνορα με τη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κυβερνήτης του βόρειου Σινά, Μοχάμεντ Αμπντέλ Φαντίλ Σούσα, επιβεβαίωσε τις φήμες για την «ίδρυση νοσοκομείου πεδίου στην πόλη Σεΐχ Ζουβέιντ».
Δήλωσε ότι το νοσοκομείο πεδίου θα αρχίσει να λειτουργεί άμεσα μόλις αφιχθούν οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι. Μέχρι την αποπεράτωσή του, οι Παλαιστίνιοι, θα θεραπεύονται στα επιτόπια κέντρα υγείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρεσβευτή του Κουβέιτ στο Κάιρο, Γκάνεμ αλ Γκάνεμ ο Κυβερνήτης του Βόρειου Σινά επεσήμανε «τη δυνατότητα ίδρυσης ενός άλλου νοσοκομείου πεδίου στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, για να αυξηθεί η χωρητικότητα κλινών στο Βόρειο Σινά».

 Τα νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν χωρητικότητα 300 κλινών, εκτός από κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Η χωρητικότητα της περιφέρειας θα αυξηθεί σε 400 κλίνες και κάθε υπαίθριο νοσοκομείο θα έχει χωρητικότητα 50 κλινών».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Christian Lindmeier, δήλωσε ότι «τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη ιατρικών προμηθειών και φαρμάκων ως αποτέλεσμα του πολέμου που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Γάζα και ότι 12 νοσοκομεία έκλεισαν λόγω έλλειψης ιατρικών υλικών και καυσίμων για τη λειτουργία τους με γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο της πόλης Σεΐχ Ζουβέιντ, που ονομάζεται Άχμέντ Μόχσεν, «οι εργασίες κατασκευής του νοσοκομείου υπαίθρου στο Σεΐχ Ζουβέιντ πραγματοποιούνται χωρίς διακοπή».

Ο Μόχσεν εξήγησε στο Asharq Al-Awsat την Παρασκευή: «Νωρίτερα, έφτασαν φορτηγά που μετέφεραν μηχανήματα ακτίνων Χ και εξοπλισμό για το νοσοκομείο πεδίου, αλλά δεν τοποθετήθηκαν, γιατί δεν είχε τοποθετηθεί ακόμη σκυρόδεμα στο έδαφος».

Και συνέχισε: «Τώρα υπάρχουν εργάτες και βαρύς εξοπλισμός που προετοιμάζουν τον χώρο όπου θα τοποθετηθεί ο εξοπλισμός του νοσοκομείου».

Από την άλλη, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος συνεχίζει να προωθεί βοήθεια μέσω της χερσαίας διάβασης της Ράφα, κυρίως τρόφιμα και φάρμακα, γράφει η αραβική ‘Μέση Ανατολή’.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ