Πρωθυπουργός της Αιγύπτου: Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για το Σινά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουσταφά Μεντμπούλι δήλωσε ότι ο αιγυπτιακός λαός είναι έτοιμος να θυσιάσει εκατομμύρια ζωές για κάθε κόκκο άμμου στη χερσόνησο του Σινά.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μεντμπούλι συναντήθηκε με ορισμένους στρατιωτικούς αξιωματούχους καθώς και ηγέτες αραβικών φυλών στην περιοχή στο Αρχηγείο του 101ου Τάγματος στην πόλη Ελ-Αρίς του βόρειου Σινά.

«Θα θυσιάσουμε εκατομμύρια ζωές για κάθε κόκκο του Σινά»

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που έγιναν στη χερσόνησο του Σινά από το 2014 και τη σημασία της περιοχής για την Αίγυπτο, ο Μεντμπούλι είπε:

«Σε όλη την ιστορία, από τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, υπήρξε απειλή και επίθεση κατά της Αιγύπτου και του ποταμού Νείλου».

Αναφερόμενος στο Σινά τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία για ολόκληρο τον αιγυπτιακό λαό:

«Εμείς οι Αιγύπτιοι είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε εκατομμύρια ζωές για κάθε κόκκο άμμου στη γη του Σινά. Η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει να της επιβληθεί τίποτα. «Δεν θα επιτρέψουμε να εξαλειφθούν ή να επιλυθούν περιφερειακά ζητήματα σε βάρος μας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μεντμπούλι, έκανε δηλώσεις στον Τύπο μπροστά από τη συνοριακή πύλη της Ράφα, επισημαίνοντας ότι είναι ενάντια στην πολιτική συλλογικής τιμωρίας που εφαρμόζεται στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας και ότι εργάζονται για την επίλυση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης. από την πρώτη μέρα της κρίσης.

4

Καλώντας όλο τον κόσμο να «καταδικάσει τη δολοφονία αμάχων και από τις δύο πλευρές (Παλαιστίνη-Ισραήλ)», ο Μεντμπούλι δήλωσε «Η μία πλευρά δεν έχει καμία υπεροχή ή ιδιαίτερη μεταχείριση έναντι της άλλης, όλοι είναι ίσοι. Είμαστε όλοι ενάντια στο θάνατο αθώων πολιτών» είπε.

Στη Γάζα σκοτώθηκαν κυρίως παιδιά και γυναίκες

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι 8.525 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 3.542 παιδιά και 2.187 γυναίκες, σκοτώθηκαν και 21.643 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις.

Στις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων και των Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώθηκαν 126 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν περίπου 2 χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Στον ισραηλινό βομβαρδισμό, 35 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα και ένας στον Λίβανο.

Λόγω των έντονων επιθέσεων του Ισραήλ στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, οι υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στην περιοχή έχουν σταματήσει.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε να επεκτείνει τις περιορισμένες χερσαίες επιχειρήσεις στις 26 Οκτωβρίου και αύξησε περαιτέρω τη δόση των αεροπορικών επιδρομών.

Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού έγινε και το νοσοκομείο Shifa, η μεγαλύτερη υγειονομική μονάδα στη Γάζα με χιλιάδες τραυματίες και πολίτες.

Στις συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου από τις 8 Οκτωβρίου, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 48 μέλη της Χεζμπολάχ και 4 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Al Arabiya

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ