Αιγυπτιακά τανκς και στρατιώτες παρατάσσονται στην περιοχή της Ράφα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχει μια έντονη συσσώρευση αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στη διασυνοριακή περιοχή της Ράφα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, κοντά στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας έχουν συγκεντρωθεί  στρατιωτικά οχήματα του αιγυπτιακού στρατού.

«Υπάρχουν τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες άλλα οχήματα που ενδεχομένως η ανάπτυξη του βαρέως αυτού εξοπλισμού συνδέεται με τους φόβους του Καΐρου για μια πιθανή βίαια εισροή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Λωρίδα της Γάζας».

Επισημαίνεται ότι οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την τοποθέτηση βαρέως εξοπλισμού κοντά στο σημείο ελέγχου.

Το σημείο ελέγχου της Ράφα είναι το μόνο συνοριακό πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και του παλαιστινιακού θύλακα.

Η  αιγυπτιακή κυβέρνηση πρότεινε τη δημιουργία καταυλισμών για πρόσφυγες από τη Λωρίδα της Γάζας στην παλαιστινιακή πόλη Ράφα σε σχέση με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και του κινήματος της Χαμάς.

Με την προοπτική ότι τα στρατόπεδα θα βρίσκονται 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Αίγυπτο και οι δραστηριότητές τους θα ελέγχονται πλήρως από το Κάιρο.

Η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου.

 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 1,4 χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και 8,5 χιλιάδες στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις 31 Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε την έναρξη του τρίτου σταδίου του πολέμου με τη Χαμάς, που περιλαμβάνει την επέκταση της κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ